NLdoet aan het werk op ‘De Luchtballon’, en u kunt nog meedoen

CALFVEN – Op 10 en 11 maart helpen vrijwilligers met het schoonmaken en onderhouden van het terrein en de gebouwen op De Luchtballon zodat er vanaf eind maart weer kinderkampen ontvangen kunnen worden.

Nadat Stichting De Luchtballon enige jaren geleden is opgehouden te bestaan heeft het terrein geruime tijd leeg gestaan, waardoor er her en der nogal wat achterstallig onderhoud is ontstaan.

In het kader van NLdoet waren er vrijdag zo’n tien vrijwilligers aan het werk met het repareren van hekken, het terrein bijhouden en schoonmaken. Natuurlijk door bedrijfsleidster van De Luchtballon, Corina Cools, voorzien van koffie met koek en een lekkere lunch.

Het waren voornamelijk mensen uit de buurt die zich spontaan aangemeld hebben. Op zaterdag worden circa twintig vrijwilligers verwacht maar er is nog een hoop werk te doen. Mensen die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken om kinderen een leuk vakantieverblijf te geven, zijn van harte welkom om zaterdag ook te komen helpen.

Vrijwilligster José en bedrijfleidster Corina

Nadat Stichting De Luchtballon gestopt was, is het terrein overgenomen door Stichting Paasheuvelgroep.  Deze stichting beheerd momenteel vierenveertig groepsverblijven, twee campings voor groepen en één camping voor individuele kampeerders. De Stichting Paasheuvelgroep heeft als doel om, vanuit hun sociale achtergrond, groepsovernachtingen en kampeervakanties zo betaalbaar mogelijk te maken voor iedereen.

Een heel enthousiaste vrijwilliger……..

Behalve de vrijwilligers via NLdoet komen er regelmatig groepen van dagbesteding Perk & Bos uit Tholen helpen bij het terrein onderhoud. Ook klusbedrijf Corné Kools en Ad Goossens Bouwservice hebben hun hulp aangeboden en Hoveniersbedrijf Patrick Rens heeft het bestratingszand gedoneerd.

Vrijwilligers die op zaterdag de handen uit de mouwen willen steken kunnen zaterdag 11 maart vanaf 10:00 uur tot 17:00 uur terecht op het terrein van De Luchtballon. Vragen naar Corina Kools.

 

Stichting Paasheuvelgroep is in 2010 ontstaan uit een fusie van Stichting Jeugdbuitenverblijven en de Paasheuvelgroep.
De oorspronkelijk in 1922 vanuit het socialisme opgerichte Paasheuvelgroep had als doel om stadskinderen in een natuurlijke omgeving te laten samenwerken en normen, waarden bij te brengen. De in 1952 opgerichte Stichting Jeugdbuitenverblijven was opgericht om vakantieverblijven aan te bieden voor de lagere schooljeugd die dit anders niet kon betalen.
Meer over de Paasheuvelgroep op hun website: http://paasheuvelgroep.nl/

You may also like...