Karateclubs bijeen tijdens Sake Randori

PUTTE – Verschillende karateclubs waren vrijdag te gast bij Fudoshin Dojo in Putte/Kapellen tijdens de Sake Randori.


De bijeenkomst in sporthal bij `t Kooike, Ertbrandstraat 58 in Belgisch Putte markeerde de start van het nieuwe seizoen met een gezellig samenzijn met clubs uit onder andere Deurne en Schoten.

In de huidige vorm bestaat de club sinds september 2009. “Karate is een mooi sport die gebaseerd is op discipline en absoluut niet op geweld. Het gaat om beheersing. Er wordt sportkarate gegeven maar ook bostrainingen en conditietrainingen. De vereniging beoefent zogenaamd full contact kyokushin karate”, zei karateleraar Franky Vermeulen. Er vinden in competitieverband stijlwedstrijden plaats waarbij het in hoofdzaak gaat om goede uitvoering en stijl. Daarnaast zijn er regelmatig activiteiten die door Jennifer Meijer en Sigrid Adriaansen van de feestcommissie worden georganiseerd.

Binnen de club is er nog plek voor nieuwe leden van tussen de 6 en 20 jaar oud. Zowel jongens als meisjes en jongeren en ouderen zijn welkom. Het oudste lid van de club is 80 jaar oud. Nieuw leden kunnen eerst drie keer de trainingsavond bezoeken en dan beslissen om lid te worden. Mochten zich er 10 dames of meer als lid opgeven dan wordt er getraind in zelfverdediging om de dames weerbaarder te maken. Info via mail: fsdojo@gmail.com 

Foto’s en informatie: Dick van Hoolwerff