Besparen met het Digitaal Regionaal Energieloket

HOOGERHEIDE – De inwoners van de gemeente Woensdrecht kunnen vanaf heden gebruik maken van het Regionaal Energieloket voor advies en hulp bij het besparen op het energieverbruik.

2016-12-06_Hoo_Energieloket

Het Energieloket is bedoeld om het voor iedereen makkelijker te maken om energie te besparen en om aan energieopwekking in huis te doen met bijvoorbeeld extra isolatie, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen of bijvoorbeeld HR++ glas.

Het Energieloket is te vinden op https://regionaalenergieloket.nl/west-brabant en biedt een aantal mogelijkheden:

Huisscan
Om te beginnen kan een huisscan worden gedaan op basis van postcode en huisnummer. Nadat u postcode en huisnummer hebt ingevuld krijgt u een overzicht op het scherm met de aangeraden besparings-maatregelen, de verwachte kosten en de verwachte opbrengsten van de besparing.

2016-12-06_Hoo_Energieloket_002
Het eerste scherm van de uitslag van de huisscan

Offertes
Als er energiebesparende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, zijn via het Energieloket vrijblijvend offertes op te vragen. Bij de bedrijven die je kunt selecteren is vaak ook een beoordelingen van het bedrijf door andere woningeigenaren te zien.

2016-12-06_Hoo_Energieloket_003
Het eerste scherm van de offerte aanvraag

Energie-ambassadeur
De Energiecoöperatie Energiek Brabantse Wal biedt na Steenbergen en Bergen op Zoom nu ook in de gemeente Woensdrecht de mogelijkheden om advies van een ‘energie-ambassadeur’te krijgen. Deze, bij het Energieloket aangesloten, energie-ambassadeur doet gezamenlijk met de bewoner een inspectie van de betreffende woning.
Naar aanleiding van deze inspectie worden tips gegeven over energiebesparing en wordt er een energierapport opgesteld. In dit energierapport wordt aangegeven hoe het beste rendement te verkrijgen is uit de te nemen of al genomen maatregelen.

Deze gratis service aan huis is voor zowel eigenhuisbezitters als voor huurders beschikbaar.  Na het aanmelden via de website wordt u teruggebeld door een energieambassadeur van de lokale energiecoöperatie om een afspraak in te plannen.