Campagne “Geef inbrekers geen kans” van start gegaan

HOOGERHEIDE – Afgelopen week is de landelijke  publiekscampagne “Geef inbrekers geen kans” wederom van start gegaan.

2016-10-13_Hoo_inbrekers_002

Naast de gemeente Woensdrecht doen ook de gemeenten  Bergen op Zoom, Steenbergen en Tholen doen dit jaar weer actief mee aan deze campagne.

Met deze campagne trachten gemeenten in samenwerking met de Politie en het Openbaar Ministerie de inwoners van de gemeenten te waarschuwen voor woninginbraken tijdens de donkere maanden. In deze maanden nemen van oudsher het aantal woninginbraken meestal toe en om hier iets tegen te doen, worden de inwoners bewust gemaakt van het feit dat zij anti-inbraak maatregelen kunnen nemen.

Een nieuw middel dat dit jaar tijdens deze campagne door de gemeenten, naast de reeds bekende voorlichtingsmiddelen, wordt  ingezet is een spandoek met daarop de tekst “Opgelet, maak het inbrekers niet makkelijk” en daarnaast een sprekende foto.

Deze spandoeken zijn de afgelopen week in de vier gemeenten op een aantal van te voren bepaalde locaties in samenwerking met de wijkagenten opgehangen. Het doel is inwoners via deze spandoeken alerter te maken en te informeren. Maar hen ook te attenderen dat zij maatregelen kunnen nemen om de kans op een inbraak te verkleinen en wat te doen bij verdachte situaties. Voor meer informatie hierover kunnen zij terecht op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

2016-10-13_Hoo_inbrekers_001
Wijkagenten Chris van der Veen en Frank Nolten, leden van de buurtpreventie, burgemeester Adriaansen en betrokken ambtenaren

Bron: Gemeente Woensdrecht

 

You may also like...