Drijfnatte maar vrolijke en kleurrijke optocht in Wjeeldrecht (Video en uitslagen)

WJEELDRECHT (Hoogerheide/Woensdrecht) – De leden van BC Is da wa uit Putte hadden waarschijnlijk naar het weerbericht gekeken want zij kwamen met een piratenboot naar de optocht in Wjeeldrecht. Heel toepasselijk op de in riviertjes veranderde wegen van de route die de optocht reed.

Vanaf het Col. Whitakerplein in Woensdrecht vertrok de optocht. De reclamestoet voorop en daar achter de Schooiwaogen. Door de aanhoudende regen waren langs de kanten van de weg kleine riviertjes ontstaan, maar ondanks dat stond er veel publiek langs de kant, veelal verstopt onder paraplu’s en regencape’s.

Ook veel deelnemers aan de optocht hadden zich goed in plastic ingepakt en degene die dit nagelaten hadden werden tot hun ondergoed nat. Maar “The show must go on” en dat gebeurde ook want ondanks de nattigheid kwam er een vrolijke en kleurrijke optocht voorbij. De meeste deelnemers waren al lang blij dat de optocht dit jaar wel door kon gaan, na het drama van twee door het slechte weer afgelaste optochtdagen vorig jaar.

Via de Nieuweweg ging de optocht naar de rotonde op de Scheldeweg. De mensen die langs de route woonden zaten natuurlijk eerste klasse, warm en droog achter het raam, van de optocht te genieten.

Bij de rotonde stonden de vrijwillige verkeersregelaars die het slechte weer trotseerden om er voor te zorgen dat beurtelings de deelnemers aan de optocht en het doorgaande verkeer de rotonde veilig konden oversteken.

In het natte regenpak, maar daardoor niet minder vrolijk zwaaiden de deelnemers naar publiek en fotografen.

De chauffeuse op de trekker voor de wagen van BC leve de lol zag er duidelijk de lol van in en zat met een brede grijnsĀ  achter het stuur.

Was dat nou een watervliegtuig ?

De Dixieband had een aanhanger met een toilet en bad voor zich uit rijden.

De Prinsewagen was de hekkesluiter van de optocht, met Prins Fon I met zijn in plastic gewikkelde gevolg, op het balkonnetje voorop en DJ Dave achterop.

Van de rotonde aan de Nieuweweg ging de optocht de Raadhuisstraat in, waar de stoep aan weerskanten van de weg vol stond met enthousiaste toeschouwers. Onder de soms aanwezige afdakjes was het dringen en door de steeds harder waaiende wind vloog er af en toe een paraplu door de lucht.

Voor de kerk langs ging het naar de volgende rotonde en vandaar reden de grotere wagens naar een parkeerplek en gingen de kleinere wagens en de grote en kleine groepen en veel van de toeschouwers, naar MFC Kloosterhof voor de prijsuitreiking.

Uitslagen:
Kinderdweil: Tom: Ciske de Rat

Enkelingen: Ruben van den Bergh

Paren: Bas van den Eerenbeemt en Thijs Gelauff

Kleine groepen:
1. Flierefluiters 2.0
2. SANOMA
3. Jose en vriendinnen

Muziekgroepen
1. T Nuk me Niks
2. Ier Eddut
3. Drums & More

C wagen
1. BC de Amigo’s
2. BC de Ko’kus

B wagen
1. BC de Durdouwers
2. BC de Bokkerijders
3. BC de Papagaai
4. BC Boys zonder Naam
5. BC de Sanegeit
6. BC Aktief
7. BC Leve de Lol
8. BC Is da wa
9. BC Weinug Teit

Publieksprijs
BC de Bokkerijders

 

Foto’s optocht: Jan Krijtenburg
Foto’s Kloosterhof: Fred Boers
Video: Vincent krijtenburg

 

You may also like...