In Ostrecht werd ‘mej in ut rond gedaans en geh’Ost ’.

OSSENDRECHT – In de optocht van Ostrecht werd het motto ‘Daans en h’Os mej in ut rond’ eer aangedaan want er werd heel wat mee-gedanst en gehost.

De optocht zou om elf over twee ’s middags beginnen maar omdat één van de grote wagens wat problemen had gehad op weg naar Ossendrecht moest er nog even aan gewerkt worden. Daarom werd de start van de optocht verlaat naar kwart voor drie. Terwijl Prins Kees in een wagen van DoubleD het parcours afreed om de toeschouwers op de hoogte te brengen van de verlate start, waren veel deelnemers en toeschouwers café de Vrede ingevlucht om te schuilen voor de regen. Het café was dan ook stampvol.

Het latere starten bleek achteraf heel goed uit te komen, want op de geplande starttijd, even over tweeën, regende het nog fors maar om kwart voor drie trokken de donkere wolken weg en werd het droog. Gedurende de optocht brak zelfs af en zoe de zon nog even door de wolken.
Om kwart voor drie was het dan zover. Nadat de reclame stoet, snoep en pennen uitdelende, voorbij was kwam de eigenlijke optocht op gang.

Vanaf de kerk ging de optocht de Dorpsstraat in, de tracktorpull trekker ‘Mej veul lawaai en gebrul trekke we oze waoge full pull’ van Denoek voorop. Het begon goed want voor de trekker liep een stel dames te dansen en hossen. Daar achter kwamen CV den Heikant met “Oep oos meziek kunde daanse en h’osse” en dan Bas, Daan en Manuel met hun breakdance act.

“Oep oos meziek kunde daanse en h’osse” van CV den Heikant
We daanse de Rock & Roll van CV De Staesi

De Rock & Roll wagen van CV De Staesi werd voorafgegaan door een grote groep dansers en danseressen die dansten en hosten en daarachter kwam de eetlust opwekkende wagen van BC Meuge me wok is, die in Putte de eerste prijs hadden gewonnen.

We servere daansend oze carnavalskost van BC Meuge me wok is

Lieke en Mila hadden een aap meegenomen die op een banaan zat. Die had het waarschijnlijk te druk met de banaan om te dansen. De wagen van BC Leve de lol had de tijd mee, wat aan de klokken op de wagen te zien was en BC de Ko’kus had een apres-slee met koeien en bierdrinkende boerinnen.
BC Weinug Teit had om mee te kunnen dansen een hossen een Feestbus gebouwd warin dus inderdaad vrolijk gedanst en gehost werd.

Het aapje van Lieke en Mila
De Partybus van BC Weinug Teit

Eefje, Lieve en Mare waren wel niet echt aan het hossen maar ze hadden wel een mooie Picasso-Os gemaakt op een kinderwagen.

Picasso van Eefje, Lieve, Mare

De Pirate-daans boot van ‘Is da wa’, die in Wjeeldrecht het slechte weer doorstaan had zonder te zinken of om te slaan was ook in Ostrecht van de partij met dansende piraten voor de boot en ook in circus du Kooj werd vrolijk gedanst.

De pirate-daans van Is da wa
Ooze clowns daanse en h’osse mej ooze circustent in ut rond van BC de Kooi

Na de brandweer van ’t Nieuwmoersklikske’ en de op het wielrenplan gebasseerde wagen van BC Aktief, ‘We crOSSE rond de kaark in “DE GROTE PRIJS DE OSSESTEIRT’ kwam de optocht in hoger sfeeren met ‘Hemels Huijbergen’ van De Sanegeit.

We crOSSE rond de kaark in “DE GROTE PRIJS VAN DE OSSESTEIRT” van BC Aktief
Hemels Huijbergen van De Sanegeit
Een Huijbergse engel ?

Na een stel trommelaars met dansende muzieknoten kwam een door een groep paters getrokken bierbrouwerij-wagen, inclusief orkest, met als motto ‘Daans en h’os mej ooze brouwerij in ut rond’ van BC de Durdouwers. Zij wonnen met deze wagen de eerste prijs in de categorie grote wagens.

Daans en h’os mej ooze brouwerij in ut rond van BC de Durdouwers

De bouwers van BC de Papagaai zullen gedacht hebben dat een vogel moet vliegen dus hun wagen ‘Vliegensvlug’ was gebouwd rond vliegtuigen en vogels met twee mini vliegtuigjes die op zwenkwieltjes voor de wagen uit ‘vlogen’. Uit de trekker werden papieren vliegtuigjes naar het publiek gegooid en voor de wagen werd uiteraard weer gehost en gedanst.

Vliegensvlugge vliegtuigen van BC de Papagaai

Een hele gezonde en fruitige wagen was de door een kleurige Wildwest locomotief getrokken wagen van BC Daaj, voorafgegaan door ‘cancan danseressen’. Achter de fruitige wagen van BC Daaj kwamen Thijs en Daphne op hun cross-stepjes en het motto ‘CR(h’)Oss MEJ IN UT ROND’, gevolgd door de Boerekapel D’Ossekoppe.

BC Daaj met ‘Fris, fruitig en nog kerngezond, daanst Daaj mej in ut rond’
Thijs en Daphne op hun cross-stepjes en de Boerekapel D’Ossekoppe

Op de Prinsewagen prijkte voorop een bord met “grootste BOER PJEER bedankt !’ De Boys zonder naam kwamen achter de Prinsewagen aan met hun enorme Gorilla en daarachter een enorm grote wagen met een hele dierentuin of circus, een olifant, een kameel, een giraf een een leuuw om er maar een paar te noemen. De oerwoudgeluiden die te horen waren zo echt dat sommige ouders hun kinderen moesten geruststellen dat er geen echte wilde dieren waren.

De Prinsewagen
Boys zonder Naam met ‘De Nomaden daanse en h’osse mej’

Van de Dorpsstraat kwam de stoet op de markt waar veel publiek stond. Sommigen hadden het zichzelf wel comfortabel gemaakt met een tafeltje en een voorraadje bier en donuts.

Relaxed optocht kijken
Cancan ‘danseressen’ op de Markt

Even voorbij de Markt in de OLV ter Duinenlaan kwam de brouwerij van BC de Durdouwers even tot stilstand omdat er een leeglopende band opgepompt moest worden waardoor er wel een gat in de optocht ontstond maar gelukkig hadden ze een compressor bij zich zodat even later weer doorgereden kon worden van de OLV ter Duinenlaan naar de Duinstraat.

Even een bandje oppompen
BC Gwoose met ‘De muzieknoten daanse rond oew oren’

Via de Duinstraat, de Lievevrouwestraat en de Bevrijdingsstraat ging de optocht de Molenstraat op en via de Molenstraat de zr Marie Adolphinestraat in, voor de café’s langs waar heel veel publiek stond.

CV den Heikant met “Oep oos meziek kunde daanse en h’osse”
De vrolijke dansers van Denoek met ‘Mej veul lawaai en gebrul trekke we oze waoge full pull’

Vanaf de Koningin Wilhelminastraat en de OLV ter Duinenlaand eindigde de carnavals optocht van ostrecht op de Markt. Gelukkig is het de hele rit droog weer geweest zodat het publiek en deelenemrs konden genieten van een mooie optocht.

Bas, Daan, Manuel met ‘Daans en break mej in ut rond’
‘Daans en h’Os mej in ut rond’
We servere daansend oze carnavalskost van BC Meuge me wok is
De aopkes daansen er oep los van Lieke en Mila
BC Leve de Lol met ‘We daanse mej de tijd mej’
H’Os mar mej mej oze apres-slee van BC de Ko’kus
Nieuwmoersklikske met ‘We daanse ut vuur uit oss sloffet’
BC Aktief in de zr Marie Adolphinestraat
De bierbrouwerij van BC de Durdouwers komt langs de café’s

Bij de paren was de eerste prijs voor BC Gwoose met ‘De muzieknoten daanse rond oew oren’. De eerste plaats bij de kleine groepen was voor Bas, Daan, Manuel met hun breakdance act ‘Daans en break mej in ut rond’. Bij de kleine wagens kreeg BC de Ko’kus met de ‘H’Os mar mej mej oze apres-slee’ de eerste prijs en bij de grote wagens won BC de Durdouwers met ‘Daans en h’os mej ooze brouwerij in ut rond’.

De complete uitslagen:

Heel veel foto’s zijn te bestellen via de bestelsite OYPO.

You may also like...