Extra BOA toezicht voor een veilig oud en nieuw

HOOGERHEIDE – De gemeente heeft een aantal maatregelen getroffen voor een rustige en veilige jaarwisseling, waaronder de inzet van extra BOA’s.

2016-12-26_Hoo_Vuurwerk_003

Om onnodige schade en overlast te voorkomen neemt de gemeente Woensdrecht een aantal preventieve maatregelen. Zo worden containers uit winkelgebieden verwijderd, worden afvalbakken afgesloten en is er extra toezicht door BOA’s (Buitengewoon opsporingsambtenaren) en ook de politie zal extra alert zijn op overtredingen met vuurwerk.

2016-12-26_Hoo_Vuurwerk_001

Het is uitsluitend toegestaan om legaal vuurwerk af te steken in de periode van 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.
Wanneer u als inwoner van Woensdrecht overlast ondervindt door illegaal vuurwerk of het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane periode kunt u dit melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844. Met de vermelding van de kern en straat waar sprake is van overlast en zo mogelijk het signalement van de overtreder(s)”.

Om vervuiling en gevaar voor spelende kinderen te voorkomen roept de gemeente de burgers ook op om na afloop van de oudjaar de vuurwerkresten zo snel mogelijk op te ruimen.

Burgemeester Steven Adriaansen: “Veilig vuurwerk afsteken tijdens de gestelde tijden maakt oudejaarsavond tot een echt feest. Het veroorzaakt echter ook veel afval in de straten, dat zelfs gevaarlijk kan zijn als geprobeerd wordt niet afgegaan vuurwerk opnieuw aan te steken.  Voor het milieu en voor ieders veiligheid willen we dan ook een beroep doen op iedereen die betrokken is bij het afsteken van vuurwerk: ruim het vuurwerkafval zo spoedig mogelijk met elkaar op!

You may also like...