Jaarwisseling in Woensdrecht rustig verlopen

HOOGERHEIDE – Afgesloten vuilnisbakken, extra toezicht door Buitengewoon opsporingsambtenaren en politie. Het lijkt er op dat de maatregelen tegen overlast en schade gewerkt hebben. De jaarwisseling is in de gemeente Woensdrecht rustig verlopen.

Er vonden geen noemenswaardige incidenten plaats. Door zowel politie, brandweer als gemeente is geen uitzonderlijke inzet nodig geweest.
“Tot nu toe bestaat het beeld dat er nauwelijks vernielingen zijn gepleegd in de gemeente. We zijn tevreden over het verloop van de jaarwisseling, mede dankzij de goede voorbereiding van en afstemming tussen gemeente, brandweer en politie“, aldus burgemeester Steven Adriaansen.

Tijdens de aanloop naar de jaarwisseling en op 31 december zelf, heeft de gemeente gezorgd voor extra boa-capaciteit om de regels met betrekking tot de afsteektijden te handhaven. Het aantal klachten gerelateerd aan vuurwerkoverlast is volgens de gemeente minimaal gebleven. De eerste uitruk in 2017 voor de brandweer van Putte was naar een containerbrand in de Jan Matstraat. In Bergen op Zoom en Halsteren vonden diverse brandjes plaats als gevolg van vuurwerk.

Wel vond er een vervelend incident plaats tijdens de jaarwisseling in Ossendrecht. Hierbij raakte een jongeman gewond toen hij vuurwerk in zijn oog kreeg. Het zou niet gaan om illegaal vuurwerk. Hij is met oogletsel voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

You may also like...