Kleine ronde voor meer beklimmingen

WOENSDRECHT – De wielerronde van Woensdrecht wordt zondag verreden op een kleine ronde, zodat de Rijzendeweg een aantal keren meer beklommen moet worden.

“Op deze manier zal het nog meer de naam van klimcriterium gaan krijgen, het parcours is 1600 meter lang dus herstellen wordt naar het einde toe steeds moeilijker. Ook bij deze ronde zullen weer de sterkste renners naar voren komen”, laat het wielercomité weten.20160315-wielerronde

De wielerronde van Woensdrecht vindt voor de 58ste keer plaats. In de geschiedenis van het evenement namen veel bekende namen in de wielersport deel. “Wie de Ronde van Woensdrecht wint wordt bijgeschreven bij winnaars die zeker bij velen niet onbekend in de oren klinken, zoals Piet Rentmeester, Joop Zoetemelk, Harm Ottenbros, Rene Pijnen, Ad Tak, Peer Maas, Jean-Paul van Poppel , Koos Moerenhout en Michael Boogerd.”

De elite en beloften bijten de spits af om 12:15 uur. Zij beklimmen de Rijzendeweg vijftig keer. Om 14:30 starten de junioren. De nieuwelingen vertrekken om 16:15 uur. De nieuwelingen strijden ook dit jaar weer om de KNWU klimmerstrofee. “De wedstrijden hiervoor werden tot vorig jaar alleen verreden in Limburg, maar de KNWU vindt dat de Ronde van Woensdrecht hier zeker ook voor in aanmerking komt.”

20160315-wielerronde2

20160315-parcours-RVW20131

Foto’s: Wielercomité