Brabantse Wal gemeenten kiezen Actief Zorg voor thuiszorg

De colleges van de drie Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben op 15 maart 2016 Actief Zorg gekozen als partij om de cliënten en medewerkers van TSN Thuiszorg over te nemen. Hiermee wordt de zorg aan de cliënten van TSN gecontinueerd en kunnen de medewerkers van TSN aan het werk blijven tegen dezelfde arbeidsvoorwaarden.

 

2016-03-16_Hoo_HH
Foto: TSN thuiszorg

Eind 2015 werd bekend dat TSN Thuiszorg surseance van betaling had aangevraagd. TSN Thuiszorg is de grootste leverancier van huishoudelijke ondersteuning in Nederland en surseance van betaling raakt dan ook 307 gemeenten die contracten hebben met TSN, waaronder de drie Brabantse Wal gemeenten. TSN heeft samen met VNG een plan gemaakt voor overname van haar werkzaamheden door Buurtzorg.

Besluit 23 februari
Op 23 februari 2016 hebben de colleges van de drie Brabantse Wal gemeenten besloten om vooralsnog niet in te stemmen met het aanbod van Buurtzorg. De gemeenten wilden ook lokale aanbieders van huishoudelijke ondersteuning, waar de gemeenten al een contract mee hebben, de kans geven om de diensten en medewerkers van TSN over te nemen.

Opdracht aan Actief Zorg
De plannen die ingediend zijn door de aanbieders zijn beoordeeld door de gemeenten. De colleges hebben geconcludeerd dat het plan van Actief Zorg het meeste tegemoet komt aan de uitgangspunten die de gemeenten gesteld hebben:

  • maximaal behoud van werkgelegenheid
  • toekomstbestendige huishoudelijke ondersteuning
  • het streven naar een evenwichtige markt (geen monopolypositie)

Actief Zorg biedt de medewerkers van TSN een continuering van de contractvorm en het huidige salaris dat ze bij TSN verdienen. Tegelijkertijd neemt Actief Zorg aanvullende maatregelen om het risico op een herhaling van de situatie bij TSN zo klein mogelijk te maken.

Actief Zorg heeft de opdracht gekregen om voor 25 april 2016 de medewerkers en cliënten van TSN Thuiszorg over te nemen. Tot die datum is thuiszorg door TSN gegarandeerd.

Bron: Gemeente Woensdrecht

You may also like...