Nu ook brood van Turkse bakker bij Dynamisch Woensdrecht

WOENSDRECHT – In het dorp Woensdrecht is vanaf heden vers brood van een Turkse bakker verkrijgbaar. Het brood, afkomstig van bakkerij Harput, is te koop bij Dynamisch Woensdrecht in ’t Blickvelt.

20161214-dynamischwoensdrecht41a-harput-01

In de sociale buurtwinkel aan de Dorpsstraat zijn uiteenlopende producten te koop zoals levensmiddelen, groente en fruit en veel verschillende soorten handgemaakte jam, maar ook tuingereedschap. Via de groenteman kwam Adri van Zweden (één van de initiatiefnemers van Dynamisch Woensdrecht 41a) in contact met bakker Memet Ulgen.

20161214-dynamischwoensdrecht41a-harput-02Ulgen heeft al twintig jaar een bakkerij aan het korenbeursplein in Bergen op Zoom, bakkerij Harput. Brood verkopen vanaf een andere locatie dan zijn winkel is niet nieuw voor Ulgen. Andere verkooppunten zijn bijvoorbeeld de tankstations Esso en Shell in Bergen op Zoom.

De assortimentsuitbreiding bestaan uit onder meer platte Turkse broden: Pide. Ook worden er ronde broodjes verkocht. Prima te combineren met Döner, maar ook met de jam van Mimi die in de winkel te koop is. In het multiculturele assortiment zitten ook (Surinaamse) Puntjes en Croissants (Frankrijk). Binnenkort zal er ook Baklava (een lekkernij van Turkse oorsprong) te proeven en te bestellen zijn. Het brood wordt meerdere keren per week vers gebakken en geleverd. In de periode dat de Agrarische markt wordt gehouden achter Café “In ‘t Hoefijzer” zal de broodverkoop niet in de winkel maar op de Agrarische markt plaatsvinden.

De initiatiefnemers van Dynamisch Woensdrecht en stichting Woensdrecht Werkt hebben als doel om de leefbaarheid in het dorp te vergroten. Daarnaast willen ze ook mensen uit hun isolement, en waar mogelijk de arbeidsmarkt op helpen.

20161214-dynamischwoensdrecht41a-harput-04

20161214-dynamischwoensdrecht41a-harput-03

You may also like...