Vroege Wandeldriedaagse Woensdrecht en Hoogerheide

WOENSDRECHT – Op 24, 25 en 26 mei zal vanaf Sportpark de Fortuin de wandeldriedaagse van Woensdrecht en Hoogerheide van start gaan.

2016-05-18_Woe_Fortuin
Alle feestdagen vallen dit jaar vroeg. Daarom is ook de wandeldriedaagse van Woensdrecht dit jaar vroeg: 24, 25 en 26 mei . Na het 40-jarig jubileum van vorig jaar, wordt nu voor de 41e keer door de mooie omgeving van Woensdrecht en Hoogerheide gewandeld.

Routes
Elk jaar wordt getracht van de routes iets aparts te maken. Voor de eerste twee avonden worden er jaarlijks nieuwe routes uitgestippeld. Dit jaar zijn de routes een combinatie van oud en nieuw. Zo komen de 10km-lopers langs het (al lang verdwenen) spoorwegstation van Woensdrecht en gaan ze ook over het spiksplinternieuwe wandelpad langs de Scheldeweg.

Ook de 5 km komt over dit nieuwe wandelpad, met een fraai overzicht van de Brabantse Wal. Zo wordt getracht zo veel mogelijk van de fraaie natuur van onze dorpen te laten zien.

Op de laatste avond komen zowel de 5 als 10 km lopers samen in de Raadhuisstraat, waarna om exact 20.00 uur de lopers onder muzikale begeleiding naar het Sportpark De Fortuin zullen wandelen. Daar ontvangen de deelnemers een medaille met een –aan deze route aangepaste- afbeelding van een monumentaal gebouw van Woensdrecht.

Iedere deelnemer ontvangt naast deze medaille ook een lot. Onder de deelnemers worden ook nog een aantal fraaie prijzen verloot. En elke avond is er een traktatie; een reden te meer om mee te lopen.

Routebeschrijving op de smartphone.
De wandeldriedaagse heeft ook haar eigen website. De website is te benaderen via www.wandeldriedaagsewoensdrecht.nl. Bovendien zijn er nog wat oude routes in opgenomen en is er een rechtstreekse link naar buienradar. In geval van slecht weer kunt u ook het laatste nieuws op deze site lezen. Bij de aanvang van de wandeltocht kunt u de routebeschrijving van die avond op uw smartphone downloaden.

Inschrijven
Bent u na dit alles nieuwsgierig geworden en wilt u op een sportieve manier de zomer inzetten, dan wordt u van harte uitgenodigd om mee te lopen. U hebt de keuze uit 2 afstanden : de 5 km en de 10 km.  De start is elke avond vanaf Sportpark de Fortuin om 18.45 uur. U kunt zich inschrijven op zaterdag 21 mei van 11 tot 13 uur in café ’t Klavertje , Raadhuisstraat 2 in Hoogerheide.

Deelname kost € 3,50 per persoon. Ook op de startavond 24 mei kunt u zich van 18.00-18.45 uur nog opgeven in de kantine van het sportpark van WVV te Woensdrecht. Deelname kost dan € 4,50 p.p. Voor groepen en verenigingen (met meer dan 10 deelnemers) gelden bij voorinschrijving speciale prijzen. Hiervoor en ook voor overige inlichtingen over de wandeldriedaagse: tel. 0164 –612091 of 0164-614735

Bron: Organisatie Wandeldriedaagse
Foto: Archieffoto Regioactueel.nl

You may also like...