Waarschuwing voor verkopers aan de deur

BERGEN OP ZOOM – Op dit moment zijn er verkopers van verschillende bedrijven actief in de regio die bij, vaak oudere, bewoners aanbellen om onder andere alarmtoestellen, maar ook andere zaken of diensten te verkopen.

2016-08-22_ALG_bellen

Door betreffende verkopers zijn de afgelopen tijd vooral seniorenflats in Bergen op Zoom aangedaan om daar alarmtoestellen te verkopen. Alarmtoestellen die gewoon via de zorgverzekering aan te vragen zijn.

Inwoners de regio worden dan ook gewaarschuwd voor verkopers aan de deur! Zoals de woordvoerder van de gemeente Bergen op Zoom al aangeeft “Ze kunnen je zomaar overrompelen, opdringerig zijn en je iets laten kopen wat je helemaal niet wilt“.
Heeft u toch interesse in het product, vraag dan of ze informatie achter willen laten zoals een folder of contract zodat u dit op uw gemak nog eens door kunt nemen. Willen ze dit niet doen, ga dan niet met ze in zee! En laat je niet ompraten met ‘als u nu gelijk beslist, krijgt u korting’, of iets dergelijks.

Rechten en bedenktijd
Wist je dat je ook rechten hebt bij verkopen aan de deur? Dit valt namelijk onder de wet op colportage. Verkopers aan de deur zijn verplicht zich te legitimeren. Wist u ook dat u een bedenktijd heeft? Binnen 8 dagen kun je de koop ongedaan maken.

Geschillencommissie
Als je vindt dat je oneerlijk bent behandeld door een verkoper aan de deur, kun je naar de Geschillencommissie stappen.

Bel-niet-aan-sticker
Wil je niet dat mensen bij jou aan de deur aanbellen om iets te verkopen. Plak dan een Bel-niet-aan-sticker op je deur.

Meer informatie vind je hier: https://www.consuwijzer.nl/thema/verkoop-buiten-verkoopruimte

Bron: Gemeente Bergen op Zoom