Puttenaren maken zich zorgen over drugscriminaliteit

PUTTE – Op de openbare vergadering van dorpsplatform Putte kwam politieman Ron van der Wel uitleg geven over de aanpak van drugscriminaliteit.

Ron van der Wel ondersteunt als operationeel expert de wijkagenten in de regio Bergen op Zoom en dus ook de gemeente Woensdrecht. Hij houdt zich bezig met de aanpak van ‘High Impact’ criminaliteit. Binnen de regio wordt de drugscriminaliteit onder de ‘High Impact’ criminaliteit gerekend door de invloed die het op de gewone burgers heeft.

In Putte maken veel inwoners zich zorgen over drugscriminaliteit en drugsdealers die soms zelfs inwoners van Putte bedreigen. Op verschillende plaatsen wordt regelmatig drugs verhandeld en in een aantal straten in Putte voelen de bewoners zich niet veilig.  Van der Wel legde uit dat de drugcriminaliteit, met name door het gevoel van onveiligheid dat ontstaat bij de burgers, een hoge prioriteit heeft bij de politie.

[advertentie][/advertentie]

Melden

Om effectief te kunnen optreden tegen deze overlast heeft de politie wel informatie nodig wanneer er verdachte zaken gesignaleerd worden. Dit kan zijn via de Whatsapp groep, via de buurtpreventie of via meldingen die mensen doen bij de politie (tel: 0900-8844), de servicelijn van de gemeente (tel: 14-0164) of bij wijkagent Fon Wagenaars.

Bij meldingen zijn zaken als kentekens en beschrijving van auto’s, tijdstip van incidenten en signalement van personen belangrijke informatie. Door deze meldingen te combineren met andere informatie van de politie kunnen verbanden gelegd worden en dealers geïdentificeerd en aangepakt worden. Van der Wel prees ook het werk dat de buurtpreventie en de Whatsappgroep in Putte nu al doen om de criminaliteit tegen te gaan.

Gebiedsverbod

De politie werkt ook samen met de gemeente Woensdrecht aan de mogelijkheid om veroordeelde drugcriminelen een gebiedsverbod met een dwangsom op te leggen, waardoor de overlast nog beter aan te pakken is. Door een gebeidsverbod kan de politie makkelijker optreden als een crimineel toch in het dorp komt en door de hoge boetes die opgelegd kunnen worden is het voor dealers ook niet meer interessant om in Putte te ‘werken’.

Samenwerking met België

Ook de samenwerking met de politie in de buurgemeenten in België gaat steeds beter. Zo heeft wijkagent Fon Wagenaars een paar dagen bij de Belgische collega’s meegewerkt om elkaar en elkaars werkwijze te leren kennen. Dankzij een Beneluxverdrag hoeven de Nederlandse en Belgische politie een eventuele achtervolging ook niet meer op de grens te stoppen maar wordt er hier goed samengewerkt.

Dankzij deze samenwerking is onlangs nog een inbreker opgepakt. (zie het Facebook bericht hieronder)

Om de inwoners van Putte op de hoogte te houden van wat er gedaan wordt tegen de overlast en criminaliteit zal er een nieuwsbrief van het dorpsplatform verspreid worden met informatie.

Meld Misdaad Anoniem

Van der Wel benadrukte dat het erg belangrijk is dat er melding gedaan wordt van verdachte en ongewone zaken. Dat de eigen veiligheid van de melder voorop staat is duidelijk en daarom is er de mogelijkheid om meldingen te doen via ‘Meld Misdaad Anoniem’ . Melden kan 24 uur per dag via het online meldformulier. Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

[advertentie][/advertentie]

 

 

You may also like...