Document Medische Staf voor Bravis ziekenhuis

Raad van Bestuur-voorzitter Hans Ensing, stafvoorzitter Richard Pal en stafbestuurslid Cecile van Esbroeck van de Vereniging Medische staf hebbenafgelopen week hun handtekening gezet onder het Document Medische Staf (DMS) voor het Bravis ziekenhuis.

2015-08-29_BoZ_Bravis_ziekenhuis
Links Richard Pal, voorzitter Vereniging Medische Staf en rechts Hans Ensing, voorzitter Raad van Bestuur Bravis ziekenhuis

Het DMS geeft het kader voor de afspraken en regelingen tussen het Bravis ziekenhuis en de Vereniging Medische Staf. Het beschrijft de verdeling van verantwoordelijkheden en de besluitvormingsprocedures die de medisch-specialistische zorg raken.
Er zijn meer ziekenhuizen in Nederland die met een DMS werken. Het Bravis ziekenhuis is wel één van de eerste met een nieuw DMS, aangepast aan de situatie met integrale tarieven voor ziekenhuiszorg die dit jaar zijn ingevoerd.

Voor alle leden
Alle medisch specialisten van het Bravis ziekenhuis zijn lid van de Vereniging Medische Staf. Het DMS is voorafgaand aan de ondertekening besproken en aanvaard in de ledenvergadering van de vereniging. Vanaf de datum van ondertekening gelden het DMS en de daarop gebaseerde onderlinge afspraken en overeengekomen regelingen voor alle leden van de Vereniging Medische Staf en voor het ziekenhuis/de Raad van Bestuur.

Fusie

Het Bravis ziekenhuis ontstond op 1 januari 2015 na een fusie tussen het Franciscus ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. De medische staven van beide ziekenhuizen fuseerden eveneens in januari 2015.

 

You may also like...