Duizend scholieren bezochten Natuurpodium

BERGEN OP ZOOM – Al duizend scholieren bezochten sinds de opening in september vorig jaar het Natuurpodium. De duizendste leerling was Lucas.

20161004-natuurpodium
Lucas met met juf Suzanne, Annemiek en Jessica.

Het Natuurpodium is een educatief bezoekerscentrum. Duurzaamheid wordt vertaald naar alledaagse vragen en situaties. Het Natuurpodium biedt een podium, waarop kennis, beelden, ideeën en meningen over de Brabantse Wal worden gedeeld, en waarop de dialoog over de toekomst van de Brabantse Wal plaatsvindt.

Het Natuurpodium kent twee locaties. De ene bevindt zich in het hart van de Brabantse Wal aan de Boslustweg 1 in Bergen op Zoom. De andere locatie is bezoekerscentrum Kraaijenberg aan de Fianestraat 21 in Bergen op Zoom. Dit bezoekerscentrum wordt beheerd door Brabants Landschap en ligt aan het Markiezaatsmeer.

Leerlingen uit Steenbergen, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal hebben de afgelopen weken al het nodige geleerd over de natuur en duurzaamheid op de Brabantse Wal. Tijdens de buitenlessen Natuur zijn er kriebelbeestjes gevonden en zijn ook de eerste paddenstoelen alweer gespot. In de film Eind Goed Landgoed, die zich afspeelt op landgoed Mattemburgh, is kennis gemaakt met de familie de Ram en Cuypers, en in de wisselexpositie “Molens & Energie” wordt niet alleen geleerd maar ook graan gemalen. Ook zijn verschillende klassen bezig geweest met het zoeken van potscherven van de Bergse pottenbakkers, zijn er prachtige werkstukken gemaakt met natuurlijke verf en er is bioplastic gemaakt.

Hoogtepunt voor de kleintjes is de pratende eekhoorn, terwijl de groteren het liefst op expeditie gaan op landgoed Lievensberg. Scholen op de Brabantse Wal kunnen gratis gebruik maken van het onderwijsprogramma. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de partners van het Natuurpodium, de gemeente Bergen op Zoom, Brabants Landschap, gemeente Woensdrecht, Saver, Krinkels en Ecopoint.

You may also like...