Fietsers vertrokken naar Friesland (video)

Donderdagmorgen vertrokken zes fietsers aan een tweedaagse fietstocht naar Friesland. Ze ondernemen de fietstocht van bijna 380 km om aandacht te vragen voor taaislijmziekte (Cystic Fibrosis of CF).

Omstreeks zes uur ging het zestal van start vanaf de Grote Markt. Ze worden tijdens de tocht begeleid door 9 mensen die voor fysieke, mentale en technische ondersteuning zorgen.

Theo van der Himst besloot vorig jaar om de fietstocht voor en tegen taaislijmziekte te organiseren nadat vriend Onno zijn schoonzus Claudia aan de ziekte was verloren. “De toespraken bij de crematie hebben toen zo veel indruk op mij gemaakt dat ik bij het condoleren al tegen Onno zei: Ik ga hiervoor fietsen!”

Het doel van de fietstocht is om aandacht te krijgen voor taaislijmziekte. Ook halen ze geld op wat ten goede komt aan onderzoek naar de ziekte. “Het is belangrijk dat er veel geld komt voor onderzoek naar een medicijn tegen Cystic Fibrosis, om te voorkomen dat kinderen en volwassenen blijven overlijden aan deze ziekte.”zegt Sanne Quik die als begeleider meerijdt.

De fietstocht is te volgen via de Facebookpagina ‘Fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis‘ en doneren kan via de site van ‘ncf support‘.

Lees ook: Majestueuze fietstocht voor en tegen CF

2015-08-20_BoZ_fietstocht_000

2015-08-20_BoZ_fietstocht_001

2015-08-20_BoZ_fietstocht_002

2015-08-20_BoZ_fietstocht_003

 

Foto’s: Jan
Tekst en video: Vincent

You may also like...