Grondstoffenbus leert kinderen afval scheiden

HALSTEREN – Leerlingen van basisschool De Toermalijn gaan nog meer scheiden. Maandagmiddag werd daar de grondstoffenbus van Saver in gebruik genomen in het bijzijn van wethouder Yvonne Kammeijer.

20161003-hal-saver-svr-003

De Grondstoffenbus is een voormalige SRV-wagen en jongerenbus en wordt door Saver en de gemeenten Halderberge, Woensdrecht, Roosendaal en Bergen op Zoom ingezet om op speelse wijze voorlichting te geven over het goed scheiden en het hergebruik van afval. Dit gebeurt op scholen, maar ook op evenementen als bijvoorbeeld het Roosendaals Treffen en Bergen op Zicht.

20161003-hal-saver-svr-005Volgens schooldirecteur Mieke Schipper kwam het initiatief om afval te scheiden van de kinderen zelf. “De kinderen vroegen zich af waarom ze thuis afval scheiden en op school niet. Toen zijn we een project gestart”, vertelt ze. Leerlingen gingen op bezoek bij afvalverwerker Saver en maakten presentaties over hergebruik van afval. Sinds dit schooljaar is er ook gescheiden afvalinzameling op de school. Vanaf nu gaat afval ook gescheiden worden in de klassen. “Als de kinderen het dagelijks zien dan gaat het echt leven bij de kinderen”, legt de directeur uit.

In mei van dit jaar ondertekenden Saver en Stichting Natuurpodium op aanraden van de gemeente Bergen op Zoom een samenwerkingsovereenkomst. Duurzaamheid en een steentje bijdragen aan de circulaire economie zijn voor alledrie de organisaties van groot belang. De handen werden ineen geslagen om educatieve activiteiten te ontwikkelen. Nu zijn de educatieve activiteiten ontwikkeld en worden ze gepresenteerd aan leerlingen van een groot aantal basisscholen in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht.

Naast de wethouder en Pascal de Klerk (adjunct directeur Saver) waren de 375 leerlingen van de Halsterse school aanwezig bij de ingebruikname.

20161003-hal-saver-svr-002
Wethouder Yvonne Kammeijer (onderwijs) aan het woord
20161003-hal-saver-svr-001
Schooldirecteur Mieke Schipper
20161003-hal-saver-svr-004
Wethouder Yvonne Kammeijer (onderwijs) en Pascal de Klerk (adjunct directeur Saver)

You may also like...