Nieuwe wijnwinkel duurzaam verlicht

BERGEN OP ZOOM – Wijnwinkel De Vinotake opende vorige week zijn nieuwe vestiging in winkelcentrum De Zeeland. De winkel is voorzien van duurzame LED verlichting.

20161205-boz-vinotake-02

“In totaal werden 72 nieuwe LED lampen geplaatst, gezamenlijk goed voor een energiebesparing van 70% ten opzichte van conventionele verlichting. Daarmee is het pand volledig klaar voor de toekomst”, zegt leverancier Saled.

In het najaar van 2014 werd de eerste vestiging van De Vinotake in het Waalwijkse winkelcentrum De Els geopend door Dennis Stuij en Jakob Treffers. De zaken lopen inmiddels dusdanig goed dat besloten werd om een tweede vestiging te openen in Bergen op Zoom. Biede filialen van De Vinotake zijn voorzien van energiezuinige LED verlichting.

Het totale verbruik van de LED verlichting in het nieuwe filiaal is minimaal. “Sterker nog, het totale verbruik is zelfs zo laag dat de 72 LED lampen gezamenlijk slechts 102 kWh per week verbruiken. Daarmee geven ondernemers Stuij en Treffers een goed voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen” meldt duurzaamheidsadviseur Jeroen Bos van GreenPR.

20161205-boz-vinotake-01