Bloemenhuis Irma Vissers viert 25ste verjaardag in Hoogerheide

HOOGERHEIDE – Bloemenhuis Irma Vissers viert deze maand het 25-jarige bestaan in Hoogerheide.

20161129-irmavissers-01

Op 19 november was het precies 25 jaar geleden dat Irma Mertens de deuren opende van de bloemenwinkel aan de Raadhuisstraat. De drie jaren daarvoor had ze al een bloemenzaak in de koningin Wilhelminastraat in Ossendrecht. In Hoogerheide kreeg Mertens de kans om het grotere pand over te nemen van Felix Verbeek. Na 23 jaar in de Raadhuisstraat verhuisde de winkel naar de huidige locatie: het Ouwe Raedthuysplein. “We zitten hier heel fijn qua inrichting, ruimte en licht”, zegt Mertens. Haar klanten weten de winkel nog altijd prima te vinden.

Om het jubileum te vieren was er een reeks workshops voor klanten. “Wat is er nou leuker dan iets zelf iets moois maken voor een leuke prijs”, vraagt Mertens zich af. Voor de workshops konden mensen zelf een pot of schaal meebrengen. De winkel zorgde voor het groen, wat te drinken en begeleiding. Na het succes van deze workshops wil Mertens met Pasen weer workshops organiseren.

20161129-irmavissers-02Bij Bloemenhuis Irma Vissers zijn planten met potten te vinden, evenals foambloemen en zijdebloemen. Ook zijn er unieke kerststukjes te vinden in de winkel. De snijbloemen zijn niet weg te denken. Een paar keer per week rijdt Irma Mertens naar de veiling in Naaldwijk voor verse bloemen. “Als ik op de veiling loop denk ik al na wat we van de bloemen kunnen maken”, zegt ze.

“We onderscheiden ons van supermarkten door de versheid van de bloemen én de creativiteit”, zegt Mertens. En met die creativiteit zit het volgens haar wel goed, creativiteit genoeg bij het team, bestaande uit: Samantha, Jeroen, Ron, Renate en Emeloe. “Ze verkopen tegenwoordig overal bolchrysanten. Wij moeten met ons team toegevoegde waarde bieden, zodat de mensen de moeite nemen om naar ons toe te komen.”

Na dit feestelijke jaar, volgt er nog een feestjaar. In 2017 bestaat de vestiging in Putte 12,5 jaar. Dat zal zeker niet ongemerkt voorbij gaan, verzekerd de bloemist.