Ronald McDonald Kinderfonds steunt afdeling Kind & Jeugd van Bravis

BERGEN OP ZOOM – Dankzij een bijdrage van het Ronald McDonald Kinderfonds werd het dakterras van de afdeling Kind & Jeugd van het Bravis ziekenhuis opnieuw ingericht.

2016-11-28_BoZ_dakterras_Bravis

Vrijdag 25 november vond de officiële opening van het opnieuw ingericht terras van de afdeling Kind & Jeugd van het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom plaats. Lydia Schuinder, vrijwilligster van de afdeling, verrichtte de openingshandeling in het bijzijn van vertegenwoordigers van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Bij de verbouwing van de afdeling Kind & Jeugd werd, om een kind-vriendelijke omgeving te creëren, veel naar de ideeën van kinderen geluisterd. De kinderen noemden grote ramen, een fijne buitenspeelplaats, een plek om te chillen, gras, planten en een zon die altijd schijnt. Dat laatste is in Nederland wat moeilijker te verwezenlijken maar ook bij de nieuwe inrichting van het dakterras zijn de ideeën van de kinderen meegenomen in het ontwerp. Deze nieuwe inrichting van het dakterras was mogelijk dankzij de steun van het Ronald McDonald Kinderfonds.

30-jarig jubileum van het Ronald McDonald Kinderfonds
Ziekenhuizen en zorginstellingen met een kinderafdeling mochten ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van het Ronald McDonald Kinderfonds een plan indienen dat de impact van een ziekenhuisopname voor kinderen en ouders positief zou beïnvloeden. De aanvraag van het Bravis ziekenhuis, voor de nieuwe inrichting van het dakterras, was één van de zevenentwintig projecten die werden uitgevoerd.

Zorgmanager Kind & Jeugd Jack van Steen: “Na de verbouwing van de afdeling was er geen budget meer voor een nieuwe ‘buitenwereld’. We zijn dus heel blij dat we deze beleving nu dankzij het Ronald McDonald Kinderfonds wel kunnen aanbieden. Voor in het ziekenhuis opgenomen kinderen is het van toegevoegde waarde als ze naar buiten kunnen. Het vergroot hun leefwereld, ze kunnen er hun energie kwijt en van frisse lucht genieten. Allemaal goed voor het herstel.”

Strandgevoel
Door een ruimte met planten, een speeltoestel in de vorm van een schip, verrekijkers, een overdekte loungebank en een picknicktafel is op het terras het beoogde strandgevoel gecreërd. Een dagje strand in de winter? Dat kan prima blijkt in de praktijk. Buiten zijn is, als het even kan, voor ieder kind in alle jaargetijden fijn.

 

 

 

You may also like...