Huisartsenpost en Spoedeisende hulp half jaar in tijdelijk onderkomen

De afdeling Spoedeisende hulp van het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom, en de Huisartsenpost Bergen op Zoom werken vanaf eind juli een half jaar vanuit een tijdelijk onderkomen op het ziekenhuisterrein.

SONY DSC

In deze periode worden de laatste sporen van de brand van november 2014 verwijderd. De Spoedeisende hulp is vanwege de verhuizing enkele dagen gesloten. Patiënten worden in die periode verwezen naar het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal.

Tijdens de bouw van twee extra verdiepingen bovenop de Spoedeisende hulp en Huisartsenpost ontstond in november vorig jaar brand. Het vuur verspreidde zich tussen het plafond van de begane grond en de verdiepingsvloer van het nieuwe Moeder & Kindcentrum. Binnenkort starten de laatste noodzakelijke schoonmaakwerkzaamheden: de plafondplaten van de begane grond gaan eruit om roetresten in de tussenruimte te verwijderen.

Tijdens de schoonmaak zijn de Spoedeisende hulp en de Huisartsenpost gehuisvest in een tijdelijk onderkomen. Deze staat op het parkeerterrein achter het ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom. De tijdelijke ingang ligt honderd meter verderop. De toegangsroute wordt met borden aangegeven.

Verhuizing

De moderne acute zorg is omringd door medische apparatuur en elektronica. Dat betekent een grondige voorbereiding van de verhuizing. De herinrichting neemt ook enkele dagen in beslag. De Spoedeisende hulp gaat in verband met de verhuizing dicht van maandag 27 juli, 8.00 uur tot donderdag 30 juli, 8.00 uur. Spoedpatiënten worden in deze periode verwezen naar het Bravis ziekenhuis, locatie Roosendaal. Vanaf 30 juli is de Spoedeisende hulp weer op locatie Bergen op Zoom 24 uur per dag in bedrijf. Alle voorzieningen die nodig zijn voor de acute zorg zijn in de tijdelijke huisvesting aanwezig.

De Huisartsenpost verhuist op 27 juli overdag naar de tijdelijke voorziening. Om 17.00 uur gaat de Huisartsenpost daar open.

Bron: Bravis ziekenhuis

You may also like...