Informatieavond Eneco Tour

Op dinsdagavond werd in de raadszaal van het gemeentehuis in Hoogerheide een voorlichtingsavond gehouden over de wegafsluitingen gedurende de Eneco Tour.

2015-07-21_Hoo_Enecotour_001
Gemeentewoordvoerder Jan Prop geeft uitleg over de wegafsluitingen

Eneco Tour op 13 augustus
Op donderdag 13 augustus vindt in Hoogerheide, Calfven, Ossendrecht en Woensdrecht de Eneco Tour tijdrit plaats. Samen met Golazo, de organisator van de gehele Eneco Tour, heeft de gemeente Woensdrecht dit wielerevenement met start en finisht in Hoogerheide georganiseerd.

Alle bewoners die wonen in het gebied waar wegen voor het evenemenet afgesloten worden hebben van de gemeente een brief gehad en op 14 juli heeft de gemeente de eerste voorlichtingsavond gehouden. Deze dinsdag was er een tweede voorlichtingsavond voor alle bewoners, waarvan er circa twintig naar de raadszaal gekomen waren.

Het programma op 13 augustus
Het officiele programma begint om elf uur met een teamtijdrit voor bedrijven en organisaties, om twaalf uur is er in het gemeentehuis een VIP lunch en om kwart voor een gaat de Kidsride van start.
Van half twee tot half vijf vind dan de tijdrit van veertien kilometer plaats die door de kernen Hoogerheide, Calfven, Ossendrecht en Woensdrecht gaat en om vijf uur is de podiumceremonie.
(meer informatie over de hele dag vind u op de website van de gemeente Woensdrecht, www.woensdrecht.nl/enecotour )

De hele dag is er bij het gemeetehuis het promodorp en wordt er door de lokale horeca een en ander georganiseerd in de Raadhuisstraat, het Van der Meulenplein en op het Raadhuisplein.
Op het Raadhuisplein zal door de Luchtmacht een F16 straaljager tentoongesteld worden.

Wegafsluitingen
Omdat het parcours op de openbare weg plaats vindt, moeten er een aantal wegen worden afgesloten.

Op woensdag 12 augustus zullen de Huijbergseweg tussen Van der Meulenplein en de Molenstraat, en de Ossendrechtseweg, tussen de rotonde Putseweg en de Aalbersestraat, vanaf circa zes uur ’s avonds al afgesloten zijn in verband met de opbouw van jurywagens en dergelijke.

Op woensdag 13 augustus, vanaf 05:00 uur wordt gestart met de opbouw van het parcours en om 09:00 uur wordt het hele parcours definitief afgesloten voor het verkeer. Na 17:00 zou het parcours weer zo snel mogelijk opengesteld worden voor het verkeer, maar er zal door de opruim werkzaamheden natuurlijk nog wel wat hinder ontstaan.

 

De afsluitingen zijn:

 • De Scheldeweg tussen de Duinstraat en de Ossendrechtseweg
 • De hoofdrijbaan van de Putseweg vanaf de kerk tot de rotonde bij de Sportlaan. (de ventweg blijft wel open)
 • De Huijbergseweg vanad de Prins Clausstraat tot en met het Van der Meulenplein
 • De kruisingen van de Burgemeester Moorstraat met de Huijbergseweg en de Putseweg (in en uitrijden via de ventweg langs de Putseweg is nog wel mogelijk)
 • De Raadhuisstraat
 • De Ossendrechtseweg, Calfven en Aanwas tot aan de Oude Dijk
 • De Oude Dijk in Ossendrecht tot de kruising “Weg naar het Leen”en de Oude Dijk tot aan de kruising met de Oud Hinkelenoorddijk en de Oud Hinkelenoorddijk tot aan de Grindweg in Woensdrecht
 • De Grindweg van de Oud Hinkelenoorddijk tot aan de kruising met de Langeweg
 • De Dorpsstraat in Woensdrecht vanaf de Langeweg tot aan de kruising met de Rijzendeweg
 • De hele Rijzendeweg
 • De Bossestraat van de Rijzendeweg tot aan de Nederheide
 • De Nederheide van de Bossestraat tot de Nieuweweg
 • De Nieuweweg vanaf de Nederheide tot aan de Scheldeweg

Bovendien zullen ten behoeve van de Kidsride van 11:00 uur tot 15:00 uur de Kloosterstraat, de Kromstraat, de Binnenweg en de Prins Bernhardstraat afgesloten worden.

De knelpunten en oplossingen
Op de vergadering op dinsdagavond kwamen maar een paar knelpunten naar voren.

 • In Ossendrecht komt normaal veel zwaar vrachtverkeer vanuit de richting van Zandvliet. Het dorpsplatform Ossendrecht had hier vragen over gekregen. Voor al het verkeer, dus ook het vrachtverkeer is door de gemeente een omleidingsroute vastgesteld en bovendien zijn zo veel mogelijk betrokken bedrijven tijdig op de hoogte gesteld.
 • Een aantal bejaarde bewoners van het Meulenblock maken zich zorgen over de toegankelijkheid van de parkeergarage voor als er iemand naar een dokterspost zou moeten. De parkeergarage is gedurende de afsluitingsperiode NIET toegankelijk maar de organisatie gaat er van uit dat in noodgevallen de dokter ook naar het Meulenblock kan komen en uiteraard zullen hulpdiensten als brandweer en ambulance altijd doorgang krijgen.
 • Voor een aantal bedrijven op het parcours zijn ook extra maatregelen getroffen voor de bereikbaarheid.
 • Het telefoonnummer van de gemeente Woensdrecht, 0164-140164  is het aanspreekpunt voor als er problemen of vragen zijn.

Het parcours van de Eneco Tour door de gemeente Woensdrecht

2015-07-21_Hoo_Enecotour_002

You may also like...