Gereduceerd tarief scholen Woensdrecht voor onderwijsprogramma Natuurpodium

Hoogerheide – De gemeente Woensdrecht sluit een partnerschap met de Stichting Natuurpodium Brabantse Wal en zet zich daarmee in voor een duurzame ontwikkeling van het gebied door educatie.

2016-04-21_BoZ_Kraaijenberg

De Stichting Natuurpodium Brabantse Wal is op 22 april 2015 opgericht door de gemeente Bergen op Zoom en Brabants Landschap. Zij hebben de gemeente Woensdrecht gevraagd partner te worden. Het college heeft hierop positief geantwoord.

Verantwoordelijk portefeuillehouder Lars van der Beek: “De gemeente Woensdrecht vindt het belangrijk om duurzaamheid en natuur te promoten onder scholen, recreanten en professionele organisaties uit het bedrijfsleven en de overheid. Namens het college zal ik het ambassadeurschap op me nemen en ervoor zorgen dat het Natuurpodium stevig verankerd wordt in de maatschappij en bij scholen.”

Duurzaamheid door educatie
Het Natuurpodium is een educatief bezoekerscentrum en gaat over de Brabantse Wal en duurzaamheid. Twee onderwerpen die hoog in het vaandel staan bij de gemeente Woensdrecht. Het Natuurpodium staat voor duurzame ontwikkeling van de Brabantse Wal; een natuurgebied maar ook een gebied waarin we wonen, werken en recreëren.
Door educatie worden volwassenen en kinderen bewust gemaakt van het belang om een goede balans te vinden tussen natuur, cultuur en economie, zodat de volgende generaties ook kunnen genieten van een prachtige en vitale Brabantse Wal.
Het partnerschap maakt het scholen van de gemeente Woensdrecht mogelijk om tegen een gereduceerd tarief deel te nemen aan het onderwijsprogramma van het Natuurpodium.

Bron: Gemeente Woensdrecht
Foto: Archieffoto Regioactueel

You may also like...