Laagvliegende helikopters op oefening boven Woensdrecht in week 15

HOOGERHEIDE – In week 15 zal er boven de gemeente Woensdrecht een oefening gehouden worden door het Defensie Helikopter Commando.

Archieffoto Regioactueel.nl

Gedurende deze oefening mogen de Cougar helikopters van het Defensie Helikopter Commando ook op zeer lage hoogte oefenen.

Deze ‘Missie Kwalificatie Training Land Advances’ oefening die in deze week gedaan wordt is het laatste deel van de opleiding voor vliegers en loadmasters waarbij binnen Nederland verschillende missies gevlogen worden, in combinatie met grondtroepen. Er wordt zowel bij daglicht als in het donker geoefend.

De planning is dat er op donderdag 13 april, tussen 11.00 uur en 14.30 uur gevlogen zal worden tussen Woensdrecht en Putte, tot aan de Belgische grens.

Archieffoto Regioactueel.nl

De verleende ontheffing en informatie over vliegbewegingen zijn terug te vinden op www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen-en-oefeningen/inhoud/militaire-vluchten, zie onder ‘documenten’.

Klachten kunnen worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder. Voor vragen en eventuele geluidhinderklachten is ook het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033 bereikbaar.

You may also like...