Roparunners langs de Peperbus

BERGEN OP ZOOM – Na Ossendrecht en Hoogerheide kwamen de Roparun Teams door Bergen op Zoom, met als hoogtepunt de doorkomst op de Grote Markt.

Langs ‘Den Enghel’ kwamen de teams de Grote Markt op, waar het aanmerkelijk rustiger was dan in Ossendrecht waar de muziek van DJ’s, dweilorkest en andere muziekbronnen de hele vroege morgen al te horen was.  In Bergen op Zoom wilde de gemeente pas later in de morgen harde muziek toestaan maar ondanks dat stond er een enthousiast publiek langs het parcours.

Het Doorkomst Comité Bergen op Zoom zorgt al jaren voor een feestelijke doorkomst door Bergen op Zoom langs de vijftien kilometer van de route die door deze gemeente loopt. Tot nu toe was de hele route altijd versierd met gele ballonnen maar dit jaar niet meer.

Voorzitter van het Doorkomst Comité, John Verkaart, vertelde dat, omdat ballonnen heel slecht voor het milieu bleken te zijn, de sponsor had besloten de duizenden ballonnen niet meer te sponsoren. Geen route vol ballonnen dit jaar, maar wel gele slingers en vlaggetjes en gelukkig, de enthousiaste supporters.

Op de Grote Markt, voor theater De Maagd werd voor de teams en het publiek een dans-demonstratie gegeven door de dames van ‘CreativeArtWorXBOZ’

Voor John Verkaart en de andere leden van het Doorkomst Comité Bergen op Zoom was dit de laatste Roparun. Na tweeëntwintig jaar willen Verkaart en de rest van het bestuur, plaats maken voor nieuwe, jonge bestuursleden. Verkaart vertelde dat hij er het volste vertrouwen in had dat er volgend jaar een nieuw, fris, comité de doorkomst van de Roparun gaat organiseren.

John Verkaart tussen de danseressen van CreativeArtWorXBOZ

Wel verwacht Verkaart dat de aanpak volgend jaar iets kleinschaliger zal zijn omdat vijftien kilometer toch wel heel erg veel is. Ondertussen wordt er nu dus gezocht naar vrijwilligers die volgend jaar het stokje van het huidige comité willen overnemen.

Voor het Markiezenhof werden de Roparunners muzikaal onthaald door dweilorkest De Zeekrale die Donald Duck meegenomen hadden en dweilband De leutige Krabben.

Zie ook:
Verslag van de doorkomst in Ossendecht: Ossewood’s Run of Fame voor de Roparunners.
Verslag van de doorkomst in Hoogerheide: Roparun doorkomst met ei in Hoogerheide.

You may also like...