Schilderij blijkt 150 keer meer waard

BERGEN OP ZOOM – Een tekening kopen voor honderd euro, om er vervolgens in stadspaleis het Markiezenhof achter te komen dat het 150 keer zoveel waard is. Het overkwam een man in het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch.

20160908-boz-tussenkunst-00009

De man kocht de tekening van een Zeeuwse dijk voor honderd euro op een openbare verkoop in Antwerpen. Tegen alle verwachtingen in bleek de tekening een origineel werk uit het jaar 1913 van kunstenaar Jan Toorop te zijn. Volgens de taxateur in het programma is de tekening 15000 euro waard.

Ook een schilderij van de Onze Lieve Vrouwe in het Woud Parochie bleek veel waard te zijn. Het schilderij van 1,70 bij 1,70 uit de Heerlese kerk met daarop engel Gabriël en Maria is gemaakt omstreeks 1625 door kunstenaar Frans Franken II. De waarde wordt geschat op 40- tot 60.000 euro.

Ruim 800 bezoekers hebben op 11 april het museum bezocht. Zwaar beladen, vaak met grote voorwerpen, kwamen ze naar de opnamedag. In het drie kwartier durende programma kwamen onder meer wenskaarten, glazen flesjes, maskers, een schilderijklok, schotels en een 18e eeuws kannetje aan bod. Voor velen was het een teleurstelling, anderen werden uitgenodigd om plaats te nemen aan de grote tafel bij presentator Frits Sissing.

De aflevering is te zien via –deze link-.

You may also like...