750 rovers trotseren obstakels

HALSTEREN – Afgelopen zaterdag hebben ruim 750 deelnemers meegedaan aan de Rovers Run in Halsteren. De organisatie is erg tevreden.

201607-obstakel
Teams konden zich inschrijven om 7, 14, 21 en 42 km mee te rennen vanaf Fort de Roovere. Spectaculaire obstakels moesten getrotseerd worden  door de ‘Rovers’. De Rovers Run maakt amper gebruik van verharde wegen want 95 % van het parcours bestaat uit bospaden, mul zand en andere natuurlijke obstakels. Hindernissen waren bijvoorbeeld hoge trappen, steile hellingen, obstakels van autobanden en schuttingen. “Een deel van de hindernissen is van natuurlijke aard, en een deel is gebouwd. Diverse sponsors hebben het ontwerpen en opbouwen van de obstakels op zich genomen om de Rovers Run plaats te kunnen laten vinden. De verschillende obstakels werden opgebouwd door lokale ondernemers zoals een Monkey bar en een modderbad van een huidtherapie praktijk”, laat de organisatie weten.

Een aantal uur na de start kwamen de eerste ‘Rovers’ vermoeid onder de modder en zand terug aan bij Fort de Roovere waar ze zich hebben kunnen opfrissen in een bad vol met ijsblokjes. “Als het aan de organisatie ligt, kan de volgende editie van de Rovers Run alvast in de agenda voor volgend jaar geschreven worden”, laten ze zonder twijfel weten.

You may also like...