1e Jeugdomnium Hoogerheide over de nieuwe Scheldeweg

HOOGERHEIDE – Na de start, vlak bij Café de Boulevard in de Raadhuisstraat reden de renners naar de rotonde bij de Nieuweweg. Van deze rotonde tot de rotonde voor de kerk liep het parcours over de nieuwe Scheldeweg.2016-06-19_Hoo_Wielrennen_000
Het eerste Jeugdomnium Hoogerheide werd georganiseerd door Renners en Supporters Club de Zuidwesthoek. De Zuidwesthoek had de permanence ingericht in Café de Boulevard in de Raadhuisstraat en her en der in de Raadhuisstraat en in zijstraten, waren renners op rollenbanken aan het warmdraaien voor hun ronde.

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_002

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_007

Opvallend was wel dat de verkeersregelaars hun handen vol hadden om geduldig aan automobilisten uit te leggen dat ze echt om moesten rijden, terwijl er aan het begin van de weg toch duidelijke borden waren gezet.

De jurywagen stond bij de finishlijn in de Raadhuisstraat  en het terras van de Boulevard aan de overkant, zat vol met wielerliefhebbers en deelnemers, om de renners die bezig waren aan te moedigen.

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_001

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_003

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_004

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_005

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_006

Na de tijdrit konden de jeugdrenners nog een wegwedstrijd rijden over een rondje van 1600 meter. Om elf uur voor de renners uit categorie één tot en met vier en voor de renners in de categorieën vijf tot en met zeven begon de wegwedstrijd rond kwart voor drie.

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_008

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_009

2016-06-19_Hoo_Wielrennen_010

In jeugd categorie 1 was de eerste plaats voor Kim Lauwerijssen uit Rucphen, de tweede plaats voor Megan Arens uit Kruiningen en de derde plaats voor Sam Mullaert uit Kapelle.
Thomas Huitema uit Roden werd eerste in jeugd categotie 2, met een tweede plaats voor Lars Langendoen uit Berkel en Rodenrijs en een derde plaats voor Cyriel Hooghwerff uit Dordrecht.

De winnaar van jeugd categorie 3 kwam uit Waddinxveen, Zoë van Velzen. Vanuit Middelburg was Renzo Moretti naar Hoogerheide gekomen om op een mooie tweede plaast te finishen. Luca van der Veken uit St. Jan Steen werd derde in deze categorie.
Axel Roks uit St. Willebrord won in de jeugd categorie 4. Nina Maathuis uit Rotterdam werd tweede en Babette van der Wolf uit Oude Tonge derde.