Sloop en nieuwbouw in de Raadhuisstraat

HOOGERHEIDE – Aanstaande maandag wordt begonnen met de sloop van onder andere de panden aan de Raadhuisstraat 34, 36 en 38 om plaats te maken voor 9 appartementen op deze plaats en 15 appartementen verderop in de Raadhuisstraat.

2016-11-16_Hoo_Raadhuisstraat_sloop_002

Voor het weekend zal het groot materieel voor de werkzaamheden aangevoerd worden. Na het weekend wordt begonnen met het werk aan de tuinen en halverwege de week zal begonnen worden met het slopen van de panden.

2016-11-16_Hoo_Raadhuisstraat_sloop_001

In de panden is een kleine hoeveelheid asbest aanwezig, voornamelijk plaatjes asbest achter verwarmingsketels en dergelijke. Dit wordt, voordat met de eigenlijke sloop begonnen mag worden, conform de voorschriften verwijderd en afgevoerd.

Na de sloop zullen op deze plek door bouwgroep De Nijs-Soffers negen appartementen gebouwd worden en nog eens vijftien appartementen even verderop in de Raadhuisstraat. Deze nieuwbouw maakt deel uit van de ontwikkeling van de Raadhuisstraat volgens de ‘structuurvisie Raadhuisstraat’ van de gemeente Woensdrecht.

Het is de bedoeling dat kort voor de jaarwisseling de eerste funderingspalen de grond in gaan, waarna met de begane grond vloeren gestart wordt. Volgens De Nijs is het streven, om voor de bouwvak 2017 klaar te zijn. Omdat bouw sterk van externe factoren zoals het weer afhankelijk is, wordt gerekend op een oplevering van de appartementen eind september, begin oktober 2017.

2016-11-16_Hoo_Raadhuisstraat_sloop_003
Artist impression van de 9 nieuwe appartementen (bron: De Nijs-Soffers)
2016-11-16_Hoo_Raadhuisstraat_sloop_005
Artist impression van de 15 nieuwe appartementen (bron: De Nijs-Soffers)

Naast de appartementen komt, in het verlengde van de Flemingstraat, een ontsluitingsweg naar het nieuw aan te leggen parkeerterrein langs de Scheldeweg.

2016-11-16_Hoo_Raadhuisstraat_sloop_004
De nieuwe situatie (bron: De Nijs-Soffers)

You may also like...