Deelnemers Walk For Sofia onderweg naar Parijs

HUIJBERGEN – Zaterdagmiddag even voor één, vertrokken elf deelnemers met twee campers en een volgauto vanaf De Kloek in Huijbergen naar Parijs. In Parijs zullen ze starten met de zevende en laatste ‘Walk For Sofia’.

‘Walk for Sofia’ is ontstaan als een sponsor-wandeling van de Place Gabriël Péri in Parijs naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Het opgehaalde sponsorgeld wordt besteed aan een project in het kinderziekenhuis. Reeds uitgevoerde projecten zijn bijvoorbeeld de aanschaf van speelgoed, de gezellige inrichting van een wachtkamer, CD spelers en spelletjes, de inrichting van een TV studio in het ziekenhuis en de aanschaf van een bedfiets.

Ondertussen worden er meer acties gevoerd zoals in oktober vorig jaar een Run & Bike met bakfiets ondersteuning van Huijbergen naar Rotterdam en het jaarlijkse auto’s wassen voor het Sophia Kinderziekenhuis.

Auto wassen september 2016 (Archieffoto Regioactueel.nl)

Deze Walk For Sofia van Parijs naar Rotterdam is de laatste die in deze vorm gehouden zal worden. Na het plotselinge overlijden van voorzitter Piet van Wijk vorig jaar, hebben zijn dochters Joyce van Wijk en Ilona Salomons- van Wijk (die allebei ook meelopen) besloten om vanaf volgend jaar op een andere manier actie te gaan voeren. Hier zijn wel al ideeën over maar nog geen vast omlijnde plannen.

Deze Walk For Sofia vanuit Parijs telt dertien deelnemers. Elf rijden nu naar Parijs en twee zullen pas vanaf Huijbergen naar Rotterdam meelopen.

Wino Paas, één van de twee die het laatste stuk meelopen, vertelde dat de deelnemers vandaag nog op een camping, zo’n twintig kilometer voor Parijs zullen aankomen. Met de volgauto worden dan de eerste wandelaars naar het startpunt in Parijs gebracht zodat er niet met de campers in de stad gereden hoeft te worden. Om acht uur gaan er twee wandelaars van start en lopen zo’n dertig kilometer tot waar ze de rest van het team zullen ontmoeten.

Uiteindelijk zal er circa 530 kilometer afgelegd worden van Parijs naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
De planning is dat woensdagmiddag een tussenstop gemaakt wordt bij De Kloek in Huijbergen en dat dan ook bloemen op het graf van Piet van Wijk gelegd zullen worden.
Donderdag rond de middag zal de zevende en laatste Walk for Sofia eindigen bij het Sophia Kinderziekenhuis waarna de deelnemers ’s middags bij De Kloek terug verwacht worden.

Voor vertrek kwamen alle deelnemers nog een keer in De Kloek bij elkaar voor de laatste instructies  door teamcaptain Joke van Thillo waarna de deelnemers naar de campers gingen.

[advertentie][/advertentie]

Alle opbrengst van de sponsoractie zal besteed worden aan het goede doel, namelijk de kinderen in het Sophia Kinderziekenhuis. De kosten van de huur van de campers en dergelijke worden door de deelnemers zelf betaald en veel van het eten is geschonken door verschillende winkeliers uit de gemeente Woensdrecht.

[advertentie][/advertentie]

You may also like...