Na 530 km lopen weer terug in Huijbergen

HUIJBERGEN – De deelnemers aan de ‘Walk for Sofia’ kwamen, na 530 kilometer lopen van Parijs naar  het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, weer terug in Huijbergen.

Zaterdag 8 april vertrokken de deelnemers aan de Walk for Sofia uit Huijbergen op weg naar Parijs (artikel op Regioactueel.nl). Vanuit Parijs vertrokken ze zondagmorgen om acht uur  voor de wandeling naar het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Donderdagmiddag aan het begin van de middag kwamen de deelnemers na 530 kilometer wandelen aan bij het kinderziekenhuis. Aangekomen bij het ziekenhuis werd een cheque van €6000 overhandigd voor een nog te kiezen project ten bate van de kinderen in het ziekenhuis.

Een cheque van € 6000 (foto: Walk for Sofia team)

De deelnemers kregen in het ziekenhuis ook te zien waar het geld van de Walk for Sofia 2016 aan besteed was, namelijk een speciaal babybadje waardoor moeders hun baby vanuit hun bed kunnen wassen.

Het babybadje (foto: Walk for Sofia team)

Om drie uur kwam de volgauto met de eerste deelnemers aan bij De Kloek in Huijbergen. In deze auto zat ook de geblesseerde Marijke Kemperman. Zij had na zo’n 140 km lopen een blaar die lelijk was gaan ontsteken. Zo lelijk dat besloten werd om in Rotterdam maar even bij de EHBO van het Erasmus ziekenhuis langs te gaan. Met haar voet in het verband en de nodige antibiotica in het lijf strompelde zij, gesteund door haar dochter Joyce, De Kloek in.

Marijke met haar voet in het verband

Even later kwamen ook de twee campers bij de Kloek aangereden en kwam de rest van de deelnemers, moe maar voldaan naar binnen in De Kloek.

De campers arriveren bij De Kloek
Moe maar voldaan

In de Kloek stonden de familieleden van een aantal deelnemers al te wachten en na een groepsfoto stond er voor alle deelnemers een koud buffet klaar om het voltooien van deze laatste Walk for Sofia op een gezellige en feestelijke manier te beëindigen.

Ze hebben het gehaald

Teamcaptain Joke van Thillo vertelde dat de tocht voorspoedig verlopen was. Wel hadden ze veel last gehad van wegomleggingen waarbij de volgauto en campers vaak een eind om moesten rijden om daarna de wandelaars op de route weer op te zoeken. Toen de navigatie in de volgauto ook nog eens uitviel werd dat wat lastiger maar uiteindelijk vond iedereen zijn weg weer. Wel waren de soms slechte wegen in België en Frankrijk oorzaak van wat blaren.

Na afloop van het gezamenlijk buffet konden de deelnemers weer naar huis om vannacht weer heerlijk in hun eigen bed te slapen.

You may also like...