Filthy McNasty winnaar van Dijkrock Open Podium

RILLAND – Dijkrock is weer begonnen en, zoals elk jaar, is de eerste dag open podium.  De winnaar bij het Open Podium wordt de openingsact op de volgende Dijkrock.

The Privateers

Dijkrock begon met het nummer “I want you to want me’ van Cheap Trick dat door de eerste band van het open podium, ‘The Privateers‘ uit Bergen op Zoom gespeeld werd.

Zangeres en frontvrouw van The Privateers is Elke Bekendam. Verder bestaat de band uit gitarist en zanger Damien de Wit, leadgitarist Roel Pieterse, drummer Mike van Reijen en bassist Isca de Wit.

De geboorteplaats van The Privateers is de popschool van het CKB in Bergen op Zoom. Ondertussen ligt de popschool al twee jaar achter hen en hebben ze onder andere gespeeld op ProefMei, Oranjeplein, diverse cafeetjes en Gebouw-T. Naast covers van onder andere AC/DC en Cheap Trick speelden ze ook eigen nummers, geschreven door gitarist Roel Pieterse.

Filthy McNasty

Nadat The Privateers gespeeld hadden werd het podium omgebouwd voor de volgende band, Filthy McNasty. Zij komen uit Hoorn en spelen ‘Rough Edge Hi Speed Rock n Roll’ met nummers als Stand your Ground, Strap me Down en Buckel Up.

De vier leden van deze band, leadzanger Kosta, gitarist en zanger Robert, bassist Koen en drummer Cuup zetten een spetterende oorverdovende en energieke show op het podium, tot groot enthousiasme van het publiek.

In Absentia

Na het snelle  geweld van Filthy McNasty was het weer een hele omschakeling naar de melodramatische en bombastisch rock van In Absentia.
Voor In Absentia is Dijkrock bijna een thuiswedstrijd want de band komt uit Oost-Souburg.

De geheel in het zwart geklede zangeres Isa Garcia, zanger en gitarist Dirk-Jan Balkenende, zanger gitarist Nico Ottink, drummer Nico Ottink en bassist Marc Smolders zouden graag met hun progressieve en alternatieve rock volgend jaar een betaald optreden op Dijkrock verdienen.

The Eucalyptics

The Eucalyptics, de band die na In Absentia op het podium kwam, komt uit Etten-Leur en bestaat uit zes personen. Drie dames en drie heren, Nathalie, Jeanita, Danielle, Wouter, Erwin en Teun.


Ze zijn begonnen als een workshopband bij de gitaarschool van Toon van de Maagdenberg in Etten-Leur maar gaandeweg bleek het samenspelen zo goed te bevallen dat ze als volwaardige band doorgegaan zijn.

Hoewel The Eucalyptics als coverband is begonnen, zijn ze ook eigen nummers van rocknummers tot ballads, gaan schrijven. Ook aan de covers die ze spelen geven ze hun eigen invulling. De frontvrouw, Nathalie zorgde met haar energieke optreden voor een dynamisch uitstraling van de show.

The Brightt

Als laatste open podium band trad The Brightt uit Zeeuws Vlaanderen op. Deze in 2015 op het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen opgerichte band bestaat uit Niels, Stan, Max, Loekas, Mick, Kayleigh en Fransien. Behalve zingen, dansen Kayleigh en Fransien ook zodat ze, samen met de andere bandleden, voor een vrolijk sprankelende show zorgden.


Na afloop van het optreden van The Brightt kond het publiek hun stembiljetten inleveren. De jury bestaande uit de professionele muzikanten Conrad Hultermans en Patrick Beukelaers bepaalde, samen met de publiekskeuze, welke band een betaald optreden heeft verdiend op Dijkrock 2018.

Drunken Dolly

Terwijl de punten op de stembiljetten geteld werden en de jury in beraad ging, begonen Michael, Kevin, Gydo, Scott en Randyvan de band Drunken Dolly met hun optreden. Met hun punk-rock, folk, feestmuziek, geïnspireerd door de drie ingrediënten muziek, lol & alcohol vormden ze een vrolijke afsluiting van deze Dijkrockavond.

 

De winnaars

Maar voor dat er afgesloten werd moest natuurlijk wel de winnaar van het open podium bekend gemaakt worden. De juryleden Conrad en Patrick kwamen samen met de presentators Angie en Sylvän het podium op en maakten bekend dat Filthy McNasty volgend jaar weer welkom is op Dijkrock, als openingsact op de zaterdag.

Op het podium kregen de vier man van Filthy McNasty de trofee overhandigd en werden door jury en presentators gefeliciteerd.

Terwijl de mannen van Filthy McNasty konden nagenieten van hun overwinning pakten de mannen van Drunken Dolly de draad van hun optreden weer op en zorgden voor het laatste stuk muziek op deze Dijkrockavond.

Zaterdag en zondag

Zaterdagmiddag om drie uur begint de Dijkrock zaterdag met het optreden van de winnaar van het open podium van vorig jaar, de band ‘At First’ en om half één ’s nachts begint de laatste band van deze dag, de Deep Purple tribute band Purple Strangers.
Op zondag begint Dijkrock on half drie ’s middags en spelen de bands ‘Peer’ en de Dan Stennis Band.

Meer fotobestanden (en in hogere resolutie)  zijn te bestellen via de fotobestelsite OYPO.

You may also like...