Dijkrock, de zaterdag

RILLAND – Na het open podium van vrijdagavond ging Dijkrock op zaterdag echt los met negen bands. Op het hoofdpodium in de tent speelden At First, Revölvo, The Dirty Denims,Sick Sabbath, X-Tinxion, Vannstein en Purple Strangers en op het buitenpodium speelden, tussen de act op het grote podium door, The Smoothy Rockers & Annex-S.

Om drie uur ’s middags begon de eerste band met de toepasselijk naam At First en de Dijkrock zaterdag duurde tot een eind in de zondagmorgen met de laatste band Purple Strangers.

At First

Traditiegetrouw wordt de aftrap van de zaterdag op Dijkrock gegeven door de band die het vorige jaar het open podium gewonnen heeft (Regioactueel artikel Dijkrock open podium 2016) namelijk At First uit Breda.


Hoewel ze bij de vorige Dijkrock als laatste aan de beurt waren won de Energetic Alternative Rock/Metal band At First  de eerste plaats en nu mocht At First, met een betaald optreden op de zaterdag laten zien dat ze die eerste plaats terecht gekregen hadden.

Met een spetterende show bewezen zangeres Jamie Jochems, drummer Eva de Brouwer, bassist Barry Bressers, gitarist Davy Knobel en leadgitarist Youri Valentijn dat hun eerste plaats niet op een vergissing beruste. Je zou niet verwachten dat deze band pas twee jaar samen is.
Zelf noemen de bandleden van At First hun muziekstijl ‘Mock’ – Alternative Rock/Metal that likes to mock society.

REVÖLVO

De West-Brabntse band Revölvo, bestaande uit bassist en zanger Dave, gitaristen Tank en Koen en drummer Mike, treed op onder het motto ‘Whiskey and kerosene blaze up at the sound of Revölvo!’. Hun title van hun album was ‘Older Wiser Louder’ en older – ach, wiser – misschien maar Louder – daar is geen twijfel over mogelijk. Ze zijn loud !

The Dirty Denims

De twee dames en twee heren uit Eindhoven die samen de The Dirty Denims vormen, noemen zichzelf ’s werelds enige Happy Hardrock band. Ze maken gewoon lekkere rechttoe rechtaan vrolijke rock ’n roll met een beetje punkrock en hardrock. Onvermoeibaar zette ze een geweldig optreden neer op het Dijkrock podium.

De Rockchicks van The Dirty Denims zijn Mirjam Sieben die zingt, gitaar en orgel speelt en Ashley Seleski die zingt en de bas bespeelt. Jeroen Theunis en Thomas Spauwen zijn de twee mannen in de band die beide zingen en respectiefelijk gitaar spelen en drummen.

The Smoothy Rockers & Annex-S

Gedurende de ombouw van het hoofdpodium voor de verschillende acts hoefde het publiek zich niet te vervelen. Buiten stonden niet alleen een frietkraam en een kraam met ambachtelijk gemaakte Molukse snacks maar ook een podium dat bespeeld werd door The Smoothy Rockers & Annex-S.


The Smoothy Rockers bestaat uit zanger Edwin Overbeeke, gitarist Alex Witteveen, percussioniste Karin Witteveen en basgitarist Andy van Houte maar The Smoothy Rockers & Annex-S speelde in een wat wisselende samenstelling waarbij vader Witteveen ook gitaar speelde.

Sick Sabbath

Sick Sabbath is, zoals de naam al doet vermoeden, een Black Sabbath Tribute band. De band bestaat uit bassist Wim Brunt, drummer Alex Otte en gitarist Piet Groenewoud en natuurlijk de ‘Ozzy’ van de band, Michael Hos. Sinds 2015 staan de heren van Sick Sabbath op diverse podia met hun Black Sabbath en met hun eigen Ozzy zorgden de heren van Sick Sabbath voor een enthousiast publiek in de Dijkrock tent.

X-Tinxion

De Trash metal band X-Tinxion heeft als frontvrouw de energieke rockchick Monica Janssen. De drummer is de indrukwekkende Peter van Toren, Conrad Hultermans en Sepp Coeck zijn de gitaristen en Kornee Kleefman bespeelt de basgitaar. Monica bespeelt het publiek met haar zang met grunts, growls en screams. Dit was zeker één van de toppers op deze Dijkrock editie.

Vannstein

Rammstein, de band die het grote voorbeeld is van het Nederlandse Vannstein, staat naast zijn heftige Duitse muziek bekend om zijn uitbundige theatrale shows. De mannen van Vannstein lieten zien dat dit ook in de Dijkrocktent in Rilland geen probleem is. Met een indrukwekkend decor, inclusief een heel bosje vlammenwerpers maakten ze diepe indruk bij het publiek.
Als de hele tent dat meebrult met de band is dat een kippenvel moment voor de echte Rammstein liefhebber.

Vannstein is in 2010 opgericht door muziekproducer Roland Vannstein die ook de lead gitarist is in de band. De band bestaat verder uit zanger Jay Gijsbers, Justus Burger die de rythem gitaar speelt, de basgitaar is in de deskundige handen van Ron van der Salm, dan hebben we Mr. Fake die een soort loopbandkeyboard bespeelt, Tim Zuidberg die op een hoog podium achter een indrukwekkend drumstel zijn taak heeft.

Purple Strangers

De Amsterdamse band die de zaterdag bij Dijkrock mocht afsluiten was de Deep Purple tribute band de Purple Strangers. Gitarist Wilko van Beek, drummer Hans in ’t Zand, bassist Wim Vandenoord, zanger Ronny Gershwin en Hammond organist PJ Kleevens spelen de hits van hun grote voorbeeld zoals Child in time en Fireball.
Een mooie afsluiting van deze Dijkrock zaterdag (of eigenlijk al weer zondagmorgen)

Op zondag begint Dijkrock on half drie ’s middags en spelen de bands ‘Peer’ en de Dan Stennis Band.

You may also like...