Dijkrock 2017, de laatste dag

RILLAND – Op zondagmiddag kwamen in de grote tent langs de Westerscheldedijk de laatste twee bands van Dijkrock op het podium als afsluiting van het driedaags festival.

Op het grasveld naast de grote tent was deze zondagmiddag voor de kinderen een springkasteel neergezet zodat de kinderen lekker konden springen terwijl de ouders konden genieten van de muziek van de twee bands die deze middag optraden.

PEER

De eerste band, die om drie uur het podium op mocht was de Middelburgse viermans band PEER die vlotte eigen nummers spelen. Vier jonge muzikanten die nu al flink aan de weg timmeren en met een tournee bezig zijn dat ze zelfs tot in Liverpool in Engeland brengt.

De jongens spelen energieke en lekker in het gehoor liggende indie-rock en afgezien van de lekkere muziek weten ze er op het podium ook een leuke show van te maken. Op een podium waar allerhande niets met het optreden te maken hebben ‘dingen’ liggen en staan zoals een schemerlamp, een Christusbeeld, een oude telefoon, een flamingo en een opblaas krokodil.

PEER bestaat uit frontman Gijs Teuwsen, bassist Bas Boudens, Drummer Renzo Rijn en gitarist Jesper de Jonge.

Na het optreden op Dijkrock moesten de mannen meteen naar Eindhoven waar ze hun volgende optreden hadden.

De Dan Stennis Band

De allerlaatste band op Dijkrock 2017 was de Dan Stennis Band. De Dan Stennis Band bestaat uit vijf ervaren muzikanten namelijk zanger Stan Verbraak, gitarist Bart Doornbusch, toetsenist en zanger Erik van Giesen, de drummer Richard van Leeuwen (ex-Within Temptation) en bassist Maurice Laurijs.

Ze speelden lekkere jaren ’80 rock covers van onder andere Queen, Europe, Bon Jovi. Gewoon lekkere melodieuze hardrock dus en ze wisten met deze muziek sommigen in het publiek, waar deze muziekkeuze duidelijk in de smaak viel, zelfs aan het dansen te krijgen.

De Dan Stennis Band had ook nog een verrassing voor Dijkrock. Speciaal voor de vrijwilligers van Dijkrock speelde de band het nummer ‘Vienna’ van Ultravox.

Na een stevige toegift met ‘You Give Love A Bad Name’ en ‘Sweet Child O’Mine’ van de Dan Stennis Band was Dijkrock 2017 dan echt afgelopen. De enorme klus voor de vrijwilligers om alles weer op te ruimen en af te breken kon beginnen.

Het is weer stil langs de dijk tot volgend jaar Dijkrock 2018 begint.

 

You may also like...