Run & Bike met bakfiets ondersteuning voor Sofia

HUIJBERGEN – Zondagmorgen om negen uur vertrokken Carine, René en Patrick van Stichting Walk for Sofia, voor hun Run & Bike naar het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

?

Oorspronkelijk zou op 28 augustus gestart worden maar door het extreem warme weer in die periode, is de start toen uitgesteld. Deze zondag werkten de weergoden wel mee en onder een heldere hemel en in de zon vertrok het team vanaf MFC de Kloek voor hun tocht van zo’n 100 kilometer.

Carine en Patrick hadden afgesproken dat ze om het uur zouden wisselen. Patrick begon met het lopen en Carine begon op de fiets. René “jogde” met zijn bakfiets rustig mee.
Alles verliep vlot en de tijd vloog voorbij. Het ging beter dan dat ze verwacht hadden. De krampen en spierpijn bleven achterwege en na een tussenstop met lekkere appelcake en een goed kopje koffie, liepen ze de laatste twintig kilometer.

Bijna bij het einde van de tocht, op de weg door het park, speelde er voor Patrick een filmpje af. Deze weg had hij al drie keer in het gezelschap van Piet van Wijk, de in maart overleden voorzitter van Walk for Sofia, mogen wandelen. Nu dus helaas zonder hem maar wel met hem in gedachten. Daarom kreeg Patrick van Carine de eer om deze laatste kilometers te mogen lopen.
Met zijn vorig jaar overleden vader en Piet in zijn gedachten waren de spierpijnen die laatste kilometers van geen tel. Ze hadden het gehaald.

Volgens Partick was het als de olympische spelen. “Je bereid je 4 jaar op ‘Walk for Sophia’ voor en dan is er het hoogtepunt: de uitdaging en het resultaat. Op het einde de medaille en de bloemen.

Hun inspanning heeft weer een mooi bedrag opgeleverd. Met deze Run & Bike werd € 441 bij elkaar gelopen voor projecten ten bate van de kinderen in het Sofia Kinderziekenhuis.

Bron: Patrick Aerts en Piet Konings

2016-10-13_Huij_Bakfietsrun_002

You may also like...