“Hoogste tijd voor een permanente finishlijn”

HUIJBERGEN – De Dorpstraat in Huijbergen is tijdens vernieuwingswerkzaamheden voorzien van een definitieve finishlijn voor wielerwedstrijden.

20160530-huij-lijn

De lijn is aangebracht in het parcours van het kampioenschap en de Ronde van Huijbergen. In maart heeft wethouder Jeffrey van Agtmaal de plannen met de organisaties gedeeld. Deze reageerden positief. “Erg leuk dat er nu een definitieve lijn is, en wel zo handig, want de lijn is toch ieder jaar op hetzelfde punt. Ik verwacht dat de lijn ook wel voor andere doeleinden gebruikt zal worden, zoals bij fietstochten op zondagochtend”, zegt Jeroen van Wezel, secretaris van het Huijbergse Wielercomit√©.20160530-huij-lijn2

De werkzaamheden zijn vorige maand gestart na de bouw van starterswoningen aan de straat. Er is een hemelwaterriool aangelegd en de rijweg en het trottoir zijn voorzien van nieuwe klinkerverharding. Volgens wethouder Jeffrey van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht is de definitieve lijn in het straatwerk een goede manier om het karakter van Huijbergen als wielerdorp te benadrukken. “Het werd de hoogste tijd voor een permanente finishlijn”, zegt de wethouder.

Ook voor de opknapbeurt van de straat werd het de hoogste tijd, merkte Van Wezel van het wielercomit√©. “De weg heeft het daar met de nieuwbouw flink te verduren gehad met al het zware bouwverkeer wat er reed. De afgelopen ronde kon doorgaan dankzij noodoplossingen aan de weg.”

Dinsdagmiddag werden de weg en de lijn officieel in gebruik genomen door Wethouder Van Agtmaal en wielrenner Jan Maas.

 

20160530-huij-lijn3

You may also like...