Statushouders helpen bij rommelmarkt Huijbergen

HUIJBERGEN – Op zaterdag en zondag, 1 en 2 april hield Stichting Rommelmarkt Huijbergen weer hun jaarlijkse rommelmarkt in Multifunctioneel centrum De Kloek nu met extra hulp van statushouders.

De opbrengst van de door Stichting Rommelmarkt Huijbergen georganiseerde markten komt altijd ten goede aan kleinschalige goede doelen en projecten. Het hele jaar door hebben vrijwilligers de verzamelde spullen gecontroleerd en per ‘rubriek’ gesorteerd om een voor de bezoekers overzichtelijke markt te kunnen bieden.

 

In tegenstelling tot veel andere rommelmarkten zijn er op de markt van Stichting Rommelmarkt Huijbergen geen standhouders maar alleen vrijwilligers.

Dit jaar is er een nieuw initiatief om statushouders uit de gemeente Woensdrecht als vrijwilliger te betrekken bij de rommelmarkt. Door als vrijwilliger mee te werken aan deze rommelmarkt krijgen zij contacten met de Nederlandse samenleving en kunnen hun taalvaardigheid oefenen.

Statushouders zijn asielzoekers die na onderzoek door de IND voor voorlopig vijf jaar in Nederland mogen blijven. Na vijf jaar kan, na een geslaagde inburgering, het Nederlanderschap aangevraagd worden. Hoe de asielprocedure in zijn werk gaat is te vinden op de site van het COA.

You may also like...