Voor de 66ste keer Ronde van Huijbergen

HUIJBERGEN – Voor de 66ste keer werd zondag de ronde van Huijbergen gereden. Wielrenner Remco te Brake won bij de elite. Woensdrechtenaar Koen van Klundert werd vijfde. [Video | 98 Foto’s]

20160403-hui-ronde-003

20160403-hui-ronde-004“De ronde is een prachtige traditie die wij graag voortzetten”, zei Jeroen van Wezel van Wielercomité Huijbergen. Het parcours bestond uit een rondje rond het dorp van 2700 meter. “Het is een mooi parcours voor de coureurs om wedstrijdkilometers te maken: snel en niet al te moeilijk.”

Op de zonovergoten middag waren de meeste toeschouwers te vinden in en rond de café’s Fleurian en De Kroon. In het  tweede uur van de wedstrijd van de elite was er een kleine valpartij voor het terras van De Kroon. De oorzaak was naar verluid een lekke band.

Na de categorieën dames en junioren vertrokken om drie uur de elite na een startschot van wethouder Hans de Waal. De wedstrijd van 100 kilometer werd gewonnen door Remco te Brake. Tweede plaats was voor Mitchell Huenders en Jordi Talen werd derde. Het verschil tussen Huenders en Talen bedroeg vijf duizendste seconde.