Winst voor Maarten van Trijp in ronde van Huijbergen

HUIJBERGEN – Essenaar Maarten van Trijp pakte winst tijdens de 67ste Ronde van Huijbergen. Er werden zondagmiddag zes spannende wedstrijden gereden over het simpele, maar karakteristieke parkoers. 

Met een strakblauwe lucht en een zomers zonnetje had de organiserende wielercomité weinig te wensen over. Het aantal deelnemers was ook opvallend goed, zei Jeroen van Wezel, secretaris van wielercomité Huijbergen. De nieuwe opzet, waarbij de jeugdrenners en de volwassen renners op dezelfde dag rijden, viel goed in de smaak bij de deelnemers en de organisatie. Verdeeld over de hele dag beklommen ruim 300 renners uit het hele land de fiets. Een paar honderd toeschouwers bezochten de wielerdag, terwijl ruim zestig vrijwilligers ondertussen de wedstrijden in goed banen leidde.

De wielerdag ging om tien uur van start met de drie jeugdcategorieën. In categorie vijf won Axel Roks uit Sint Willebrord. Nina Maathuis uit Rotterdam werd tweede. De Thoolse Britt de Grave werd derde. Er gingen 32 renners van start.

In categorie zes gingen vijftien renners van start. Op het erepodium stonden Nick Brand uit Pijnacker (1), Matthieu Kockelman uit Schouweiler (2) en Yuli van der Molen uit Krommenie.

De wedstrijd van categorie zeven ging met 22 renners van start. Lucas Janssen kwam als eerste over de streep, gevolgd door Biki Goedschalk en Mike Spenkelink. Huijbergenaar Brent Broosus werd twaalfde. Daan Jansen uit Ossendrecht twintigste.

Rond het middaguur reden de (58) nieuwelingen veertig kilometer. Daar belandden Olav Kooij uit Numansdorp, Casper van Uden uit Schiedam en Mark de Groot uit Hoeven op het erepodium.

Bij de junioren reed Lars Oreel uit Goes het snelst van de zestig starters. Stijn Ruijter uit Uithoorn werd tweede, Jarno van Esch uit Sint -Oedenroode derde. Lokale deelnemer Maarten de Nijs werd twintigste.

Na de zestig kilometer van de junioren gingen de elite/beloften om half vier van start voor een wedstrijd van 100 kilometer. Op het erepodium stonden Maarten van Trijp uit Essen(1),  Twan Brusselman uit Helmond (2) en Bart Dielissen uit Breda (3). Koen van de Klundert uit Woensdrecht werd vijfde. Lars Akkermans uit Ossendrecht 39ste. Pim van de Klundert eindigde als 63ste.