Via E-consult vragen stellen aan de specialisten van het Bravis ziekenhuis

BERGEN OP ZOOM – Vanaf maandag 27 maart kunnen Patiënten via het online patiëntendossier MijnBravis via internet vragen stellen aan de specialisten van de afdeling Kindergeneeskunde.

Enkele kinderartsen testten tijdens een pilot hoe e-consults in de praktijk werkt. Vlnr: mw. N. Lijssens, H. den Ouden, mw. A. De Naeyer en mw. F. Schuurmans. (foto: Bravis ziekenhuis)

De mogelijkheid om on-line vragen te stellen is een uitbreiding van MijnBravis, het online patiëntendossier waarmee Patiënten van het Bravis ziekenhuis toegang hebben tot hun medisch dossier. Als eerste afdeling startte Kindergeneeskunde deze maandag met de nieuwe dienstverlening.  Het is de bedoeling dat deze extra service over niet al te lange tijd ook voor andere specialismen wordt aangeboden.

Het E-consult kan onder andere gebruikt worden voor vragen over een behandeling, medicijngebruik, gezondheidsadviezen, klachten die zijn teruggekomen of over de uitslagen van een onderzoek.

Het Bravis ziekenhuis legt uit: “Vragen over uw behandeling komen soms pas op ná een bezoek aan het ziekenhuis. Wachten tot het volgende afspraak, of op een telefonisch moment dat ook voor de zorgverlener uitkomt, hoeft niet meer. Via e-consult kunt u binnenkort op ieder moment aan uw behandelaar vragen stellen, daar rustig over nadenken en de tijd nemen om deze zo duidelijk mogelijk te formuleren. De uitwisseling van informatie gebeurt in de beveiligde omgeving van MijnBravis.”

You may also like...