Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen voor Woensdrechtse veteranen

OSSENDRECHT – Donderdagavond reikte burgemeester Adriaansen in restaurant De Blauwe Pauw het ‘Draaginsigne Nobelprijs VN-militairen’ uit aan een aantal VN-veteranen uit de gemeente Woensdrecht.


In 1988 is aan dertien VN-vredesmachten (die in de periode van 1956 tot 1988 een vredesoperatie uitvoerden) de Nobelprijs voor de Vrede toegekend. In de jaren tot 1988 heeft Nederland deelgenomen aan acht van die VN-vredesmissies: Libanon (UNOGIL en UNIFIL), Egypte (UNEF-1), Westelijk Nieuw-Guinea/West-Irian (UNTEA), Congo (UNOC), Yemen (UNYOM), India/Pakistan (UNIPOM) en Syrië/Jordanië, Israël/Palestina, Syrië, Jordanië, Egypte en Libanon (UNTSO).

De minister van Defensie heeft besloten om het draaginsigne ‘Nobelprijs VN militairen’ voor deze veteranen in te stellen en het Veteraneninsituut heeft de gemeente verzocht om het draaginsigne uit te reiken. Deze avond in de Blauwe Pauw werd georganiseerd door de gemeente Woensdrecht en het Veteranen Ontmoetingscentrum Woensdrecht. Vanuit vliegbasis Woensdrecht was ook een afvaardiging naar deze uitreiking gekomen.

Naast de draaginsignes die door burgemeester Adriaansen werden uitgereikt ontvingen de onderscheiden veteranen ook een oorkonde.

 

You may also like...