Ossendrechtse brandweer zoekt nieuwe Brandweerlieden (video)

OSSENDRECHT – De Ossendrechtse brandweer is op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. Er is nog plaats voor vier brandweermannen of -vrouwen.

20161017-brandweer-006
De term brandweervrijwilliger dekt eigenlijk allang de lading niet meer. “Je krijgt een professionele opleiding en je wordt voor je brandweerwerk, inclusief de tijd die je aan oefenen besteedt, marktconform betaald. De brandweer vraagt daartegenover wel van de brandweerlieden dat ze fit zijn, wekelijks deelneemt aan de oefenavonden en dat ze een evenredig aantal uur meedraait in het dienstrooster. Je zou je werk voor de brandweer een part-time dienstverband kunnen noemen”, zegt brandweer Midden en West Brabant.

Van de 27.000 brandweerlieden in Nederland, zijn er nog geen 5.000 actief in beroepsdienst. Toch is de opleiding precies hetzelfde als bij beroepsbrandweermensen. “Het enige verschil is dat zij geen dagtaak hebben aan hun brandweertaak. Zij hebben een ‘gewone’ baan en kunnen in geval van nood opgeroepen worden”, zegt een lid van de Ossendrechtse brandweer. Onderstaande video laat zien hoe dat in zijn werk gaat.

Ossendrecht is dringend op zoek naar brandweermensen om in te zetten om onder andere branden te blussen, mensen te redden en verkeersslachtoffers te bevrijden. Mensen die informatie willen kunnen dat krijgen van teamleider Raymond Zeijen. Hij is maandagavond tussen 19:00 en 19:300 in de brandweerkazerne te vinden en via mail bereikbaar: Raymond.zeijen@brandweermwb.nl

You may also like...