Brainstormavond tegen vergrijzing in Putte

PUTTE – Na de vakantieperiode wil Ron van Hoof uit Putte een brainstormavond organiseren over de vergrijzing en de dreigende leegloop van het dorp.

JKr_PUT_Kerktoren

Het geboortecijfer in Putte is erg laag en de gemiddelde leeftijd in Putte is erg hoog. Ook dreigt de jeugd langzamerhand uit Putte te verdwijnen. Volgens van Hoof moet er iets gedaan worden om de jeugd in Putte te houden want anders blijven er steeds minder inwoners in Putte over. Om er achter te komen wat er gedaan zou kunnen worden om leegloop te voorkomen wil van Hoof na de vakantieperiode een brainstormavond organiseren.

JKr_PUT_50kmbord
Putte een 50+ dorp?

Eén van de dingen die van Hoof wil achterhalen is waarom jongeren wel of juist niet in Putte willen blijven wonen, wat de voor en nadelen van wonen in Putte zijn, wat jongeren meer zouden willen hebben in Putte om wel te blijven en of ze dan een woning zouden willen kopen of huren.

Om de jongeren te bereiken deed van Hoof een week of twee geleden een oproep op Facebook. Als reactie hierop heeft hij al een aantal e-mails ontvangen. Uit deze e-mails bleek dat één van de redenen van jongeren om zich niet in Putte te vestigen het tekort aan betaalbare woningen is. Daarom hoopt van Hoof dat behalve belangstellende inwoners, de winkeliersvereniging en het dorpsplatform, ook  de gemeente, Woningstichting Woensdrecht en een aannemer mee willen brainstormen op de door hem  te organiseren avond.

Mensen die graag mee willen praten over de toekomst van het dorp, kunnen zich aanmelden op e-mail adres putte.visie@gmail.com onder vermelding van hun naam, woonplaats en leeftijd. Er is nog geen datum vastgesteld voor de brainstorm avond.

You may also like...