Geavanceerde trainingsfiets voor de PAAZ van het Bravis ziekenhuis

ROOSENDAAL – Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgden voor een recumbent fiets voor de ontspanningsruimte van de Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis (PAAZ) van het Bravis ziekenhuis.

Medewerkers van de PAAZ namen de recumbentfiets in ontvangst. Vlnr. Jan Hollestelle (PAAZ), Karoline de Leeuw (PAAZ), Deirdre Mol (PAAZ), Tamara Koole (Vrienden van Bravis), Ed Sadee (Vrienden van Bravis), André Koelman (PAAZ) en Diana Frijters (PAAZ).

Toen psychiater Jan van den Putte enkele jaren geleden vertrok bij het ziekenhuis vroeg hij aan zijn relaties om in plaats van een fles wijn, een gift te doen aan de Vrienden van Bravis, om een wens van de afdeling PAAZ te kunnen vervullen. Toen de PAAZ het 25-jarig jubileum vierde, werd dit bedrag aangevuld met een donatie van de Raad van Bestuur.

Toen dit jaar de behoefte ontstond voor een recumbent fiets voor de huiskamer en ontspanningsruimte lag er dus al een bedrag voor klaar. Dit werd aangevuld met een bedrag uit de algemene donaties van de Vrienden van Bravis, zodat deze recumbent fiets met uitgebreide trainingsprogramma’s aangeschaft kon worden.

“Bewegen is voor patiënten met bijvoorbeeld een depressie of met meerdere lichamelijke aandoeningen heel belangrijk”, zegt therapeut Deirdre Mol. “De recumbent fiets staat nu zo afgesteld, dat deze gebruikt kan worden door zoveel mogelijk mensen.”

Vrienden van Bravis
De Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis zorgt dat schenkingen worden ingezet voor extra voorzieningen die niet uit het gewone ziekenhuisbudget betaald kunnen worden. Wensen van afdelingen worden daardoor toch gerealiseerd. Het doel van de stichting is om een verblijf in het Bravis ziekenhuis voor patiënten zo prettig mogelijk te maken.

Foto: Bravis ziekenhuis

You may also like...