Grote militaire oefening in Woensdrecht

HOOGERHEIDE – In de week van vijf tot en met acht juni voeren cadetten van de Koninklijke Militaire Academie een militaire oefening uit in de gemeente Woensdrecht.

Archieffoto Regioactueel.nl

Vanaf 29 mei wordt er al geoefend op het oefenterrein ‘Ossendrecht’ maar in de week van vijf tot en met acht juni zal er ook in de straten van de gemeente Woensdrecht geoefend worden.

De cadetten volgen in Breda een vierjarige militaire opleiding tot officier bij de Koninklijke Landmacht. Binnen deze opleiding volgen de cadetten zowel bachelor onderwijs als militair onderwijs. Militaire basisvaardigheden, het militaire besluitvormingsproces en leidinggevende vaardigheden maken deel uit van de militaire opleiding. Deze onderwerpen komen samen tijdens de uitvoering van militaire oefeningen te velde.

Om deze oefening zo reëel mogelijk te maken trainen de cadetten binnen een fictief scenario. Dit scenario beschrijft onrust in Nederland waarbij verschillende strijdgroepen geweld plegen en de samenleving ontwrichten met alle gevolgen van dien. Aan de cadetten de taak om tijdens deze oefening de strijdgroepen uit te schakelen en vervolgens in de gemeente Woensdrecht de rust te herstellen.

Niet alleen de cadetten van de Koninklijke Militaire Academie spelen een rol in de oefening maar  het Zuidwesthoek college, de politie en de burgemeester spelen zelfs een belangrijke rol in het geheel.

Voor de cadetten biedt het oefenen in een gemeente een extra uitdaging in hun opleiding. De cadetten nemen gedurende deze opdrachten ook hun wapens mee in de gemeente, maar zullen geen gebruik maken van munitie. De overlast voor de inwoners van de gemeente Woensdrecht wordt zoveel mogelijk beperkt.

Archieffoto Regioactueel.nl

You may also like...