Wandeldriedaagse Woensdrecht

WOENSDRECHT – Voor de 42e keer wordt in Woensdrecht/Hoogerheide de wandeldriedaagse Woensdrecht gelopen op 13, 14 en 15 juni. Waar andere gemeentes veelal een vierdaagse houden, is dit in Woensdrecht traditiegetrouw een driedaagse.

Foto’s Wandeldriedaagse 2016 (Archief Regioactueel.nl)

Routes
Voor de eerste twee avonden worden er jaarlijks nieuwe routes uitgestippeld. Dit jaar zullen avond  op de eerste avond van zowel de 5 als de 10 km ten zuidwesten van het dorp liggen, de tweede avond ten noordoosten van het dorp. Een speciale plaats is er ingeruimd voor vliegtuigen. Op één van de avonden zal zolang mogelijk langs het Fokker-terrein gelopen  worden, om zoveel mogelijk vliegtuigen te spotten. De andere avond leidt door pas nieuw aangelegde natuur. Op de laatste avond komen zowel de 5 als 10 km lopers samen in de Raadhuisstraat, waarna om exact 20.00 uur de lopers onder muzikale begeleiding naar het Sportpark De Fortuin zullen wandelen. Daar ontvangen de deelnemers een medaille met een –aan deze route aangepaste- afbeelding  van Woensdrecht. Iedere deelnemer ontvangt naast deze medaille ook een lot.  Op de laatste avond worden onder de deelnemers ook nog een aantal fraaie prijzen verloot. Onderweg is er elke avond een traktatie; een reden te meer om mee te lopen.

Routebeschrijving op de smartphone.
De wandeldriedaagse heeft ook haar eigen website. De website is te benaderen via www.wandeldriedaagsewoensdrecht.nl. Bovendien zijn er nog wat oude routes in opgenomen en is er een rechtstreekse link naar buienradar. In geval van slecht weer kunt u ook het laatste nieuws op deze site lezen. Bij de aanvang (om 18.45) kunt u bovendien de routebeschrijving van die avond op uw smartphone downloaden.

Inschrijven
Bent u na dit alles nieuwsgierig geworden en wilt u op een sportieve manier de zomer inzetten, dan wordt u van harte uitgenodigd om mee te lopen. U hebt de keuze uit 2 afstanden : de 5 km en de 10 km.
Start elke avond vanaf Sportpark de Fortuin om 18.45 uur. U kunt zich inschrijven op zaterdag 10 juni  van 11 tot 13 uur in café ’t Klavertje , Raadhuisstraat 2  in Hoogerheide. Deelname kost € 4,- per persoon. Ook op de startavond 13 juni kunt u zich van 18.00-18.45 uur nog opgeven in de kantine van het sportpark van WVV te Woensdrecht. Deelname kost dan € 5,- p.p.
Voor groepen en verenigingen (met meer dan 10 deelnemers)  gelden bij voorinschrijving speciale prijzen. Hiervoor en ook voor overige inlichtingen  over de wandeldriedaagse: tel. 0164–612091 of 0164-614735

U bent van harte welkom op 13, 14 en 15 juni  in Woensdrecht/ Hoogerheide.