50 Studenten op werkbezoek naar Woensdrecht

HOOGERHEIDE – “In je eentje op werkbezoek gaan, is zo 2015“, vindt de Provinciale Statenfractie van het CDA Brabant. Vrijdag gingen zij samen met 50 studenten luchtvaarttechnicus op werkbezoek naar vliegbasis Woensdrecht.

2016-06-17_Hoo_Werkbezoek_CDA
Aanleiding was de komst van de nieuwe straaljager F35 (JSF), waarvan het motoronderhoud in Woensdrecht gaat plaatsvinden. Dit levert banen en stageplekken op: belangrijk voor deze studenten én voor de regio West-Brabant. De provincie Noord-Brabant is medefinancier en draagt 25% bij aan de bouw, inrichting en financiering van de F35 motorenfaciliteit te Woensdrecht.

Het werkbezoek was een unieke samenwerking van de School voor Luchtvaarttechniek van het ROC Tilburg, de Aircraft Maintenance & Training School (AM&TS) in Hoogerheide én het CDA Brabant. In aanloop ernaartoe verzorgden verschillende Statenleden van het CDA, onder wie Stijn Steenbakkers en Ankie de Hoon, gastlessen over provinciale politiek. Op vrijdag was de finale, toen de studenten samen met de politici o.a. Business Park Aviolanda én Vliegbasis Woensdrecht bezochten. Hierbij waren ook burgemeester Adriaansen en wethouder Van Agtmaal van de gemeente Woensdrecht aanwezig. Samen met de AM&TS, Aviolanda en Defensie was de gemeente Woensdrecht gastheer van het bezoek.

Fractievoorzitter Marianne van der Sloot: “Politiek moet mensen verbinden. Met dit werkbezoek geven we studenten de kans om relevante werkbeleving op te doen, brengen we jongeren en provinciale politici met elkaar in contact én hebben we allemaal een super mooie, leerzame dag. Als het even kan, doen we dit vaker: het Provinciehuis uit en samen met Brabanders de provincie in. Dát is nieuwe politiek.”

 

Bron: Statenfractie CDA Brabant

You may also like...