Randweg Putte wordt eindelijk realiteit

PUTTE – De lang gekoesterde wens van het Dorpsplatform Putte en vele bewoners zal binnenkort in vervulling gaan. Binnen een aantal weken zou begonnen moeten worden met de aanleg van de ontsluitingsweg van het bedrijventerrein.2016-08-05_PUT_Randweg_001
Het vele zware vrachtverkeer dat door de nauwe straten van Putte moet rijden om het bedrijventerrein te bereiken is al jaren een doorn in het oog van de bewoners van deze plaats. Al voordat Putte onderdeel werd van de gemeente Woensdrecht speelde dit probleem al en nu circa 30 jaar later komt er een oplossing. De gemeente Woensdrecht deelde mee, dat op dit moment de aanbestedings-procedure loopt en dat over een paar weken bekend zal zijn welke aannemer de ontsluitingsweg naar het bedrijven terrein zal gaan aanleggen.

Volgens de verantwoordelijke wethouder, Hans de Waal, zou het (vracht)verkeer eind 2016 al gebruik moeten kunnen maken van de nieuwe randweg. De Waal gaf aan erg opgelucht en ook wel trots te zijn, dat er na een traject van bijna dertig jaar eindelijk met de aanleg van de randweg gestart gaat worden.

De weg zal beginnen waar nu de Koppelstraat aansluit op de Antwerpsestraat, links naast het benzinestation en zal in het verlengde van de Koppelstraat doorlopen en met een wijde boog uiteindelijk aansluiten op de Postbaan, even voorbij de Bevrijdingslaan.

2016-08-05_PUT_Randweg_002
De Kruising Antwerpsestraat – Koppelstraat, waar de ontsluitingsweg zal beginnen
2016-08-05_PUT_Randweg_003
Even voorbij de Bevrijdingslaan zal de ontsluitingsweg aansluiten op de Postbaan

De naam voor de nieuwe ontsluitingsweg naar het bedrijventerrein is ondertussen ook al vastgesteld. Om de vindbaarheid van de bedrijven voor het vrachtverkeer te vergroten is er voor gekozen om de nieuwe weg dezelfde naam te geven als de weg waar hij bij het bedrijventerrein op aansluit, namelijk Bosweg.

2016-08-05_PUT_Randweg_004
Bedrijven langs de Bosweg

You may also like...