Schilderijen van drie kunstenaars in het Interium in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM – In de openbare ruimten van het Interium aan de Zuidzijde Haven hangen van 5 april tot en met eind september kunstwerken van drie Bergse kunstenaars.

Het Interium

Elke Zimmerman, Christine Lamme en Josien Molenaar zijn alle drie bij Arsis aangesloten kunstenaars. Stichting Arsis kunst en sociëteit in Bergen op Zoom is het initiatief van een groep kunstenaars uit Bergen op Zoom en Tholen, die elkaar collegiaal willen ondersteunen in hun beroepsuitoefening.

In de openbare ruimten van het Interium hangt tot eind september een selectie uit de werken van deze drie Arsis dames.

Het Interium is een Business Center dat bestaat uit een aantal afsluitbare kantoor-units en is gevestigd in een van de historische gebouwen in het Havenkwartier. In het Business Center zijn een aantal gezamenlijke faciliteiten zoals een ontvangsthal met bemande receptie, vergaderruimten en koffieplein.

De expositie in het gebouw is op kantoortijden toegankelijk en de toegang is gratis.

In de gang naar het koffieplein en rond het koffieplein worden regelmatig kunstwerken opgehangen en nu hangen er verschillende werken van deze drie Arsis kunstenaars.

Een van de gebruikers van het gebouw die de kunstwerken bewonderde, vertelde blij te zijn dat er nu eens kunstwerken hingen waar hij aan kon zien wat het was.

[advertentie][/advertentie]

De drie kunstenaars

Elke Zimmerman is geboren in Duitsland een heeft nu een atelier in Bergen op Zoom. Na haar opleiding is Duitsland heeft ze in Nederland een opleiding aan de Amsterdamse Vrije Kunst Academie. Elke is in Bergen op Zoom ook werkzaam als docente tekenen en schilderen voor volwassenen omdat ze haar gaven graag wil doorgeven aan anderen. Binnen Arsis is Elke ook actief en doet ook mee met de Kunstroute tijdens Kunsten in de Monumenten.

Christine Lamme maakt expressief en naïef werk met olieverf op doek of hout. Zij heeft haar opleiding gevolgd aan de Hoge School voor de Kunsten in Antwerpen en schildert al meer dan twintig jaar.

De in Djakarta geboren Josien Molenaar heeft haar opleiding gevolgd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Josien is een veelzijdig kunstenaar. Zij heeft gewerkt met vrije grafiek, met name etsen, deed onderzoek naar de verbinding tussen Moderne Dans en Grafiek en werkte als creatief therapeut in een psychotherapeutisch centrum. De laatste tijd schilderd Josien in olieverf.

De websites van de drie kunstenaars:
Josien Molenaar: http://www.josienmolenaar.nl/
Elke Zimmerman: https://www.facebook.com/ElkeZimmermanKunstenares/
Christine Lamme: http://www.naievekunstchristinelamme.nl/

De website van Arsis: http://arsis-boz.nl/

[advertentie][/advertentie]

You may also like...